Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koel weer zit frambozenimport VS niet in de weg

De aanvoer van frambozen van Mexico naar de Verenigde Staten is stabiel en de kwaliteit van het fruit is goed ondanks het feit dat er in sommige teeltgebieden sprake is van koele weersomstandigheden. Frambozentelers, die fruit naar de Verenigde Staten verladen, melden dat het koudere weer de productie wat heeft vertraagd maar dit wordt gecompenseerd door de goede kwaliteit van het fruit.  

"We plukken in heel Centraal-Mexico frambozen, zoals in Jalisco, Michoacán en Guanajuato," vertelt Rodrigo Aceves van het bedrijf California Giant Berry Farms. "De kwaliteit is uitmuntend. Het fruit is stevig en is dankzij het koele weer nog zoeter van smaak. Gelukkig hebben we geen nadelige gevolgen gehad hoewel de kou de ontwikkeling van het fruit afremt. Ook doet het fruit er langer over om op kleur te komen."

 

Markt goed, lichte prijsstijging waarschijnlijk
De markt voor frambozen is goed met een stabiele vraag en prijzen die rond het langjarig gemiddelde liggen. In deze periode van het jaar zijn vrijwel alle frambozen op de Amerikaanse markt uit Mexico afkomstig. Telers verwachten dan ook dat  de prijzen licht zullen stijgen zodra de beschikbaarheid afneemt. 

"De markt is goed voor telers en vergelijkbaar met voorgaande jaren," vervolgt Aceves. "Nu het seizoen in Californië voorbij is, stijgen de prijzen iets en kunnen telers op nog betere inkomsten rekenen."

Uitbreiding frambozenprogramma groot succes
Vorig jaar is California Giant begonnen met het uitbreiden van haar Mexicaanse frambozenprogramma. Zoals gepland begon het seizoen een maand eerder dan gebruikelijk voor het bedrijf.  "We telen het ras Adelita, waarvan de eerste oogst van de moederplanten afkomstig is en een tweede van de stekken," legt Aceves uit. "Gezien de verschillende tijdstippen van planten kunnen we dus tot juni 2019 fruit oogsten."

Hij voegt eraan toe dat het programma tot nu toe goed ontvangen is en vertelt dat het bedrijf in een gunstige positie verkeert om het programma in de toekomst nog verder uit te breiden. "Tot dusver is het uitgebreide frambozenprogramma een groot succes. De aanvoer en kwaliteit zijn goed. Klanten en telers zijn tevreden over het product. Er zijn de komende jaren dus goede mogelijkheden voor verdere uitbreiding."

 

Voor meer informatie:
Cindy Jewell
California Giant Berry Farms
Ph: +1 (831) 728-1773
cjewell@calgiant.com
www.calgiant.com

Publicatiedatum: