Mission Produce en Hazel Technologies werken samen om houdbaarheid avocado's te verlengen

Na een jaar lang allerlei verpakkingstechnieken te hebben getest, slaan Mission Produce en Hazel Technologies de handen ineen om de houdbaarheid van avocado's te verlengen. Als onderdeel van de samenwerking zal Mission Produce doorgaan met het testen (met als uiteindelijk doel implementatie) van de door de USDA gesubsidieerde verpakkingsoplossing van Hazel Technologies in haar wereldwijde toeleveringsketen om voedselverspilling tegen te gaan en kwaliteitsverlies te voorkomen. 

"Deze samenwerking geeft de betrokkenheid van Mission Produce aan bij de ontwikkeling van kwalitatieve en innovatieve verpakkingstechnieken voor de AGF-sector," vertelt Steve Barnard, directeur van Mission Produce. "Onze samenwerking met Hazel Technologies versterkt onze positie binnen de sector," voegt Barnard eraan toe. "Mission Produce kijkt altijd vooruit," vult Aidan Mouat, directeur en medeoprichter van Hazel Technologies aan. "Gezien de sterke vraag naar avocado's kunnen we ons geen betere partner wensen."

Aidan Mouat van Hazel (links) en Mission Produce-directeur Steve Barnard.

Mission Produce zoekt al jarenlang naar nieuwe oplossingen om de houdbaarheid te verlengen. Volgens Patrick Cortes, directeur business development, is er besloten tot samenwerking met Hazel Technologies omdat de oplossing van het bedrijf gedurende de eerste testfase de houdbaarheid van zowel onrijpe als rijpe avocado's verlengde, waarbij ook de interne kwaliteit van het fruit behouden bleef. Het belangrijkste onderdeel van de samenwerking is het gezamenlijke doel om het wereldwijde probleem van voedselverspilling aan te pakken." Mission Produce wil ervoor zorgen dat klanten minder vaak producten weg hoeven te gooien en tegelijk haar inkomsten verhogen door de consument een betere ervaring te bieden wat uiteindelijk de groei van de hele categorie aan zal jagen.

Na de eerste testfase van een jaar merkte Mission Produce dat de verpakkingsoplossing van Hazel Technologies de houdbaarheid van zowel onrijpe als rijpe avocado's verbeterde. Mission Produce voerde onder verschillende omstandigheden testen uit, waarbij gebruik gemaakt werd van de MCP-technologie van Hazel. De resultaten waren goed. De technologie, die ontwikkeld werd met subsidiëring van de USDA, bestaat uit een biologisch afbreekbare, voedselveilige inleg die in de verpakking wordt geplaatst. "Onze technologie is eenvoudig te integreren en draagt effectief bij aan het voorkomen van bederf en gewichtsverlies. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van deze oplossing zijn de effecten op de toeleveringsketen te verwaarlozen," aldus Mouat. 


Voorbeelden van het effect van de  technologie op avocado's 

Volgens Hazel kan de oplossing op meerdere plaatsen worden toegepast bij de bron tijdens het verpakken of in de distributiecentra van Mission Produce. Beide bedrijven zijn het eens over de diverse voordelen, zoals de langere houdbaarheid, het gebruiksgemak en de betere consumentenervaring.

"Door de oplossingen van Hazel in te voeren in het uitgebreide avocadonetwerk van Mission Produce kunnen we doorgaan met het leveren van de beste avocado's aan consumenten in de hele wereld," aldus Cortes. 

Voor meer informatie:
Denise Junqueiro
Mission Produce, Inc.
Ph: +1 (805) 981-3650
djunqueiro@missionproduce.com
www.missionproduce.com

Patrick K. Flynn
Hazel Technologies, Inc.
Ph: +1 (559) 321-2146
pat@hazeltechnologies.com
www.hazeltechnologies.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven