Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel vraag naar Chileense blauwe bessen in China

Tijdens de weken in de aanloop naar het Chinese nieuwjaar is de Chinese fruitsector erg druk. Er wordt dan veel fruit vanuit het buitenland geïmporteerd. "We zijn op dit moment bezig met de import van blauwe bessen uit Chili. Eerder importeerde we van 11 augustus tot september blauwe bessen uit Peru. Dit waren blauwe bessen van goede kwaliteit, die daarom ook goede prijzen hadden. Daarna begonnen we met het Chileense seizoen voor blauwe bessen. De eerste lading uit Chili kwam in China aan op 16 december," aldus een Chinese blauwe bessenimporteur.

”Dit jaar was er sprake van hagelbuien in Chili, waardoor er in sommige teelgebieden voor blauwe bessen sprake was van schade. Dit betrof echter niet alle teeltgebieden. Ondanks dat de hagel sommige blauwe bessen heeft aangetast, is de algehele kwaliteit nog steeds erg goed. De opbrengst van de oogst is min of meer hetzelfde als die van vorig jaar. Wegens de sterke vraag nemen de prijzen toe."

Chili is nu erg populair in verband met de ke

rsen uit dit land, hoewel nu ook de blauwe bessen uit Chili de Chinese markt op komen. "De vraag naar blauwe bessen uit Chili is nu erg hoog. We proberen genoeg blauwe bessen te leveren. We hebben gemerkt dat de meeste vraag vlak voor het lentefestival opkomt. In die periode zullen we een importpiek meemaken. We verwachten dat de vraag na het lentefestival meer zal schimmelen. In april van dit jaar zullen blauwe bessen die in China zelf zijn geteeld weer beschikbaar worden. Daarna zal de vraag naar blauwe bessen weer toenemen."

Publicatiedatum: