Lucien de Wit, LuBa Fresh:

"Grote volumes uit Peru zetten druivenmarkt onder druk"

Tholen - De druivenmarkt heeft momenteel te kampen met een redelijk groot aanbod met name vanuit Peru, wat de andere origines, zoals de Zuid-Afrikaanse druiven, enigszins onder druk zet. "Peru heeft veel meer druiven naar Europa gestuurd dan iedereen verwacht had", constateert Lucien de Wit van LuBa Fresh. "Dat heeft effect op de Zuid-Afrikaanse druiven die ook in redelijke volumes deze kant opkomen."


Plantages (India) waar de trossen beschermd worden tegen zonnebrand

De prijs van de Peruaanse druiven ligt op een niveau tussen de 8,50 en 9 euro. "Traditiegetrouw staan de prijzen van de druiven de eerste drie weken van het jaar wat onder druk, maar andere jaren waren de druiven nog wel beter aan de prijs. Deze week komen er weer een aantal boten uit Zuid-Afrika binnen. De vraag is er overigens wel, alleen is het aanbod te groot voor een prijsopleving. Met name de prijzen van de punnets zijn eigenlijk te laag."

"De eerste druiven uit India zijn ook al op de markt en wij krijgen zelf in week 3 de eerste Indiase druiven binnen. Dan zal het gros van het Peruaanse volume ook van de markt zijn, dus ik zie dat seizoen positief in. De kwaliteit is goed dit jaar en de druiven vallen grof. Bovenal ziet de kwaliteit van de druiven er goed uit en dat is ook wel nodig. Vorig jaar waren er aan het einde van het Europese seizoen veel kwaliteitsproblemen en kwam vervolgens Brazilië met een matige kwaliteit op de markt. Het is goed dat er weer fatsoenlijke druiven op de markt komen, waardoor de klant ook weer meer vertrouwen krijgt in het product!"

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
L.deWit@LuBaFresh.com
www.LuBaFresh.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven