Wisselend jaar voor Angeleno pruimen

Dit jaar werden er hogere prijzen voor de Angeleno pruimen verwacht. De afzet ervan is bijna voorbij en er kan een voorzichtige balans worden opgemaakt. Een handelaar: "Over het algemeen viel het niet tegen maar we hadden gehoopt op een beter seizoen. De Italiaanse opbrengst viel dit jaar tegen, maar in het algemeen werden er geen grote hoeveelheden voorzien."

Andere handelaren en actoren in de sector hadden echter wel het gevoel dat veel Europese volumes beschikbaar waren, ongeacht de lage volumes in Italië. "De grotere pruimen hadden bevredigende prijzen terwijl de kleinere dit niet hadden, maar dit is niks nieuws. Ik moet wel zeggen dat de Angeleno pruimenbomen veel fruit hebben, dus de Bruto Verkoopbare Productie zal min of meer bevredigend zijn."

De laatste jaren was de buitensporige productie per hectare eigenlijk een probleem omdat dit zorgde voor problemen met de bewaring.

"De Angeleno pruimen worden bewaard en afgezet tot en met december, soms zelfs januari, maar het fruit moet een goed drogestofgehalte hebben en er mogen geen problemen optreden met de houdbaarheid. Als er een overdadige opbrengst is, wat in abnormale jaren kan voorkomen, dan heeft het fruit een kortere houdbaarheid. Misschien moeten de regels wat strenger wat betreft de opbrengst per hectare", zegt de handelaar.

De grote coöperaties exporteren de meeste van de pruimen, soms wel tot 70%. De prijzen zijn niet slecht maar de houdbaarheid vormt een risico als de regels niet goed worden toegepast.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.