Crimson, Jack's Salute en Sweet Globe

SanLucar haalt druiven uit Ecuador voor de Europese markt

Tot eind januari 2019 zal SanLucar zo'n 300 ton druiven van Ecuador naar Europa verladen. Het fruit is afkomstig van de de GlobalGAP-gecertificeerde plantages van SanLucar in Santa Elena en Lourdes. Dankzij dit nieuwe exportprogramma kan het bedrijf zich de grootste druiventeler voor de buitenlandse markt in Ecuador noemen. 

In 2016 had SanLucar een primeur in Ecuador met de export van de eerste container pitloze Crimson druiven naar de Europese markt. Dit keer betreft het een ambitieuzer project dat een aantal noviteiten in petto heeft. 

In totaal zullen er de komende weken zo'n 20 containers druiven aankomen in de haven van Rotterdam. Het fruit zal vervolgens verladen worden naar de grootste supermarktketens in Europa. Daarnaast is het exportaanbod premium druiven uitgebreid met de rassen Crimson, Jack's Salute en Sweet Globe. 

Het is gebleken dat het klimaat in Ecuador optimaal is voor de druiventeelt. Het land levert een product dat breed geaccepteerd wordt in landen als Duitsland vanwege de uitmuntende kwaliteit en smaak. In het najaar exporteerde SanLucar de eerste proefzendingen van deze rassen, die getest werden op de proefplantages van het bedrijf in Ecuador en uitstekende resultaten hebben opgeleverd. Hieruit werden drie rassen voor de buitenlandse markt gekozen. 

Om de continuïteit van de druiventeelt te garanderen en de kwaliteit van het fruit te monitoren, werkt SanLunar sinds 2016 nauw samen met Agrocalidad. Dit Ecuadoriaanse bureau is belast met de controle op en regulering van de voedselveiligheid en plantgezondheid. 

"We zijn erg tevreden over de vooruitgang die we met ons programma voor de ontwikkeling van de druiventeelt in Ecuador geboekt hebben en waarmee we in 2014 begonnen zijn. We zijn ook dankbaar voor de samenwerking met Agrocalidad en hun voortdurende steun," aldus Leonel González, Manager van SanLunar Ecuador.

In het kader van deze nauwe samenwerking hebben de experts van Agrocalidad op 18 december een bezoek gebracht aan de plantage Santa Elena. Tijdens hun bezoek controleerden zij de manier waarop het fruit geoogst en verpakt wordt en evalueerden zij ook het beheer van de plantage en de export.

SanLucar heeft tegenwoordig drie plantages in Ecuador. Op de plantages Santa Elena en Lourdes, net ver van de regio El Azúcar, zijn zo'n 200 werknemers werkzaam op een areaal van in totaal 370 hectare. Hier worden de speciale druivenrassen van SanLucar geteeld. Het bedrijf teelt ook jaarrond bananen op de plantage Magdalena in de buurt van Puebloviejo. 

Met het duurzaamheidsproject d.r.e.a.m.s. werkt SanLucar aan milieu- en maatschappelijke projecten. Het bedrijf levert ook een bijdrage aan diverse maatschappelijke projecten die gericht zijn op onderwijs, voeding en sport, zoals met de d.r.e.a.m.s.-sportschool in Puebloviejo, waarmee het werknemers en hun gezinnen ondersteunt. 

Voor meer informatie:
Sonia Gabarda
SanLucar Fruit
Email: sonia.gabarda@sanlucar.com 
Tel. (+34) 96142 40 40. Extension 2410


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.