Braziliaanse Rainforest Alliance Certified meloenen bij Staay Food Group

Vanaf nu kan Staay Food Group het gehele overzeese seizoen, meloenen van Rainforest Alliance Certified farms leveren. De meloenspecialist uit Papendrecht zet hiermee een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van het aanbod. Naast de volledige oogst uit Costa Rica (februari – mei) zijn nu de Braziliaanse meloenen van het Staay huismerk DULCE beschikbaar met dit duurzame label (september – februari).

Eén van de vaste teeltpartners van Staay in Brazilië, Mata Fresca, heeft eerder dit jaar met succes de audit ondergaan die het labelen van de meloenen met het bekende Rainforest Alliance keurmerk mogelijk maakt. Staay Food Group kan nu de variëteiten Galia, Cantaloupe, geel en watermeloen (seedless en quetzali) leveren met de duurzame certificering van tropisch product.


Rainforest Alliance is de internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van de biodiversiteit en voor de rechten en het welzijn van werknemers, hun gezinnen en gemeenschappen. Het Rainforest Alliance Certified label verplicht telers om duurzamere landbouw te beoefenen. Dit zorgt bevordert veilige arbeidsomstandigheden, duurzaam levensonderhoud, zorg voor het milieu en natuurbehoud. Het is o.a. te vinden op producten zoals koffie, thee en fruit.

www.staayfoodgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.