Frank Ocampo (Hagé International) over eerste export Conference-peren naar Mexico:

"Mexicanen moeten wennen aan gebronsde uiterlijk maar smaak Conference-peer valt goed"

Tholen - Vorige maand heeft The Greenery als primeur haar Conference-peren gepromoot tijdens de Agroalimentaria beurs in Mexico. Door middel van tastings aan diverse retailers, handelaren, serviceproviders en consumenten heeft de Import-Export divisie van The Greenery - Hagé International - de Mexicanen het Hollandse hardfruit laten proeven. "Onze eerste directe levering van  Conference peren is vorige maand aangekomen in Mexico. Na een aantal kleine proeven eerder dit jaar, leek het ons een goed moment om tijdens deze beurs de primeur te delen in Mexico om zo de acceptatie van de Mexicaanse consument zelf te ervaren", vertelt Frank Ocampo. 


Frank Ocampo tijdens de Agroalimentaria  

"In het begin zullen de Mexicanen moeten wennen aan de externe bronskleur van de Conference-peer. Het is op dit stuk waarin de Mexicanen het besef moet krijgen en deze peer zo te leren te accepteren. Bij het proeven van deze zoetsappige peer slaan de gemoederen totaal om. De peer valt qua smaak beter dan welke Amerikaanse of Chileense importpeer dan ook die de Mexicanen hebben geproefd. Ook lokale Mexicaanse variëteiten kunnen niet tippen aan de smaak volgens diverse terugkoppelingen van consumenten", vertelt Ocampo.

"Overal ter wereld wordt er steeds meer op het oog en presentatie gekocht dan op de smaak. Een vrucht met een andere uitstraling in een nieuwe markt kost tijd om te promoten en geliefd te maken. Zo zijn wij ook vier jaar geleden begonnen met de export naar China en daar is de conference peer nu een vaste importpeer binnen het hardfruitassortiment.  Wij streven ernaar om op dezelfde manier alle afzetkanalen in Mexico te bereiken: retailers, groothandelsmarkten en kleine lokale winkels  op de hoek. Dit vergt veel logistieke know how in het land en juiste ketensamenwerking. Samen met onze partners in Mexico willen wij op deze manier de Nederlandse Conference peer van The Greenery  positioneren en toegankelijk maken voor alle consumenten  in Mexico", vertelt Frank.


v.l.n.r. Jean Rummenie (Landbouw Consul voor Mexico en Cuba), Frank Hoogendoor (Landbouw consultant op de Nederlandse ambassade in Mexico), Frank Ocampo (Import/Export Director LATAM van The Greenery) en Margriet Leemhuis (ambassadrice van Nederland in Mexico)

"Als we de Conference peer en het Nederlandse fruit in zijn algemeen vergelijken op sociaal-, residu- en kwaliteitsniveau, is de Nederlandse Conference peer gezonder en socialer geteeld dan een Amerikaanse of Chileense peer. De verkoop van een peer uit Nederland, die betere sociale certificeringen heeft en gezonder is omdat er minder residuen opzitten, zal uiteindelijk resulteren in betere en gezondere peren voor de Mexicanen. Retailers in Mexico zijn hier ook steeds meer en meer op gefocust. Daar waar externe kwaliteit en prijs eerst bovenaan stonden, worden thema’s zoals sociale certificeren ook steeds meer en meer belangrijker", aldus Frank.


Mexicaanse beursbezoekers proeven de Nederlandse Conference peer.

"Samen met de perentelers binnen the Greenery hopen wij  dat de acceptatie alsmede de continuïteit van deze opkomende markt jaar op jaar zal verbeteren om uiteindelijk meer afzet te generen zodat de Mexicaanse markt de nieuwe Russische markt kan worden voor de Nederlandse Conference-peer.  Dit zal niet van de nacht op de dag gaan, maar de eerste stap in de goede richting is gedaan", besluit Frank.

Voor meer informatie:
Frank Ocampo
Hagé International
Spoorwegemplacement 1
2991 VT Barendrecht
T +31 180 648 765
F.Ocampo@thegreenery.com
www.hage-international.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.