Girò richt zich op 100% recyclebare netzakken

"We concentreren ons veel op
onderzoek om de verbruiksmaterialen in termen van ecologische duurzaamheid te verbeteren met dank aan een gekwalificeerd Research & Development team."

"Met betrekking tot innovatie is ons doel om nieuwe  verpakkingssystemen te ontwikkelen met duurzame technologie en materialen voor de productie van resistente en 100% recyclebare netzakken. Op dit moment hebben onze producten betrekking op materialen waarvan het minimumgewicht tussen 3 en 12 gram ligt, en dat kan tot 5 kg fruit bevatten." Dat zegt Franco Locati (foto hiernaast), sales manager bij Girò Italia.

Girò, een multinationale groep met het hoofdkantoor in Spanje, is aanwezig in 50 landen op 5 continenten en wordt wereldwijd erkend als een toonaangevend bedrijf in de productie van verpakkingsmachines en verbruiksmaterialen, geschikt voor het produceren van zakken voor fruit en groenten. Op het gebied van duurzaamheid ontwikkelt het merk een programma om de 'uitstoot' in zijn kantoren en productiecentra te verminderen.

"De veelzijdigheid van onze machines maakt het mogelijk om verschillende soorten verpakkingen te produceren zodat we aan alle behoeften van de markt kunnen voldoen. De grootste ketens vertrouwen op onze verpakkingssystemen, die per jaar 2,5 miljard packs afnemen. De kernactiviteit van het bedrijf is ongetwijfeld de productie en distributie van geweven netten voor groente- en fruitverpakkingen, samen met de productie van gedrukte films en specifieke machines voor het gebruik van onze producten", zegt Locati.

Ongeveer een jaar geleden heeft Girò zijn eerste Italiaanse hoofdkantoor in Buccinasco, bij Milaan geopend. Het kantoor bestrijkt het hele Italiaanse grondgebied en met name de belangrijke citrusgebieden op Sicilië.

Hieronder volgt de nieuwe bedrijfsvideo van Girò Italia

Ongeveer 1,5 miljard meter bedrukte band en 1.2 miljard labels worden jaarlijks geproduceerd in de tweee drukkerijen van het bedrijf. De productie van machines voor verpakking en wegen maakt het verpakkingssysteem compleet.


Het assortiment van machines bestaat uit het volgende: heat seal verpakkingsmachines, zeefmachines, wegers, gewichtscontrolesystemen en automatische inblik machines. Met een totaal aantal van meer dan 8000 geïnstalleerde verpakkingsmachines en 2000 geïnstalleerde wegers is Girò is staat om multifunctionele diensten op de markt aan te bieden want één machine kan tot wel tien verschillenverpakkingen produceren.

Gircontrol plus en Smart Consumables System

Onder de sterke punten van het merk valt het geautomatiseerde controlesysteem Gircontrol Plus. Met deze unieke software kunnen de machines worden gecontroleerd op besturing en productie en kan er preventief onderhoud worden uitgevoerd, evenals een evaluatie om de efficiëntie te verbeteren. Het Smart Consumables System is daarentegen een intelligent systeem voor verbruiksgoederen dat gebruik maakt van identificatielabels met radiofrequentie.

“Het strategische doel is om de aanwezigheid van het merk op het grondgebied te vergroten, vooral omdat Italië een zeer belangrijk is op het gebied van de teelt van citrus, aardappelen, uien en kastanjes. Ons nieuwste product is het nieuwe pakket met de naam Ultrabag Fashioned coupled paper, samengesteld uit geweven gaas en een speciale film gevormd door een laag polyethyleen en een laag papier. Er is een speciale machine nodig om deze te produceren. In dit geval kochten we een multifunctionele machine, die geschikt is om creatieve verpakkingen te maken. Deze biedt ons de mogelijkheid om het pakketontwerp te ontwerpen zodat de boodschap die we willen kan worden gemoduleerd, afhankelijk van het product en het afzetkanaal."

Contact:
Girò Italia

Via dei Lavoratori, 3/i
20090 Buccinasco (MI) - Italië
Tel.: (+39) 02 45710042
Tel.: (+39) 348 0714916
Email: mail@giropack.it
Web: www.giro.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.