Marcel van Lith, The Greenery:

"Rode bessen in trek rond de feestdagen"

Rode bessen worden traditioneel rond de Kerstdagen veel verkocht. Ook dit seizoen lijkt het erop dat de vraag naar rode bessen richting de feestdagen weer groot zal zijn. Waar het vroeger vooral de horeca was die veel rode bessen kocht om als garnering te gebruiken, zijn rode bessen tegenwoordig ook in de meeste supermarkten een groot deel van het jaar verkrijgbaar. De toenemende populariteit van zachtfruit, is ook terug te zien in de verkopen van de rode bessen.

Door het warme weer was de oogst van de rode bessen vroeg binnen dit seizoen. Dit zorgt voor een lang verkoopseizoen. De mooie zomer zorgde ervoor dat de smaak en de kwaliteit van de rode bessen dit jaar super is. Vanaf de oogst verloopt de afzet dan ook voorspoedig. De bessen vinden hun weg door heel Europa.

Rode bessen worden maar op een paar plekken ter wereld geteeld. Het bewaren van rode bessen hebben ze nergens ter wereld zo in de vingers als in Nederland. “Zo kunnen we jaarrond beschikken over Hollandse rode bessen van top kwaliteit. Dit maakt een product als rode bessen toch wel uniek en enigszins exclusief,” legt Marcel van Lith van The Greenery uit.

Bij The Greenery wordt het grootste deel van de rode bessen centraal bewaard en gesorteerd bij Zachtfruit Schalkwijk. “Door te centraliseren kunnen we gebruik maken de meest geavanceerde bewaarfaciliteiten en hiermee ook up-to-date blijven. Het investeren op één plek is altijd efficiënter dan investeren op meerdere plekken. Door centraal te sorteren, kunnen we flexibel inspelen op de grillige vraag uit de markt. De kracht moet erin zitten om gas te geven als het nodig is en af te remmen als er weinig vraag is,” aldus Marcel van Lith.

Voor meer informatie:
Marcel van Lith
The Greenery
Tel: 0180 656 974
m.vanlith@thegreenery.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven