Rob Baan 'schildert' met wortelen

Het programma Koffietijd van RTL 4 is, na enkele weken uitstel, gestart met een TV item over groenten. Groenten van het seizoen komen op een kleurrijke manier aan bod. Afgelopen dinsdag kwam de wortel aan de orde. Rob Baan heeft in het item verteld over wortelen in alle kleuren van de regenboog. "Kijk eens hoe prachtig die kleuren zijn. Eigenlijk kun je over een salade heen schilderen met gekleurde wortelen", vertelt hij. 

Deze ochtend is het item over gele frisée uitgezonden. Daarna zullen nog 6 items te zien zijn, over oesterzwam (bruin) , rode ui (rood), pompoen (oranje), pastinaak (wit), paarse spruiten (paars) en boerenkool (geel).

Met de TV items over groenten hoopt het NAGF consumenten te inspireren om meer kleur te geven aan hun gerechten. Daarnaast kan de kijker kennis opdoen over het bereiden en schoonmaken van verschillende soorten groenten. Het initiatief is als pilot opgezet in samenwerking met FoodFirst Network en NAGF. De informatie over de producten is afkomstig van de recent gelanceerde (vernieuwde) website ‘Veggipedia’ van het NAGF. Hierop komen ook de filmpjes die gemaakt zijn over de 8 producten.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven