Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Roberto Latorre, Gerwin van Bergen Walraven en Harro van Dam aan de slag bij Europees verkoopkantoor Carsol

"Beperkte impact hagel op Chileens bessenseizoen"

Tholen - Afgelopen maand is het Europese verkoopkantoor van de Chileense bessenproducent CarSol in Maasdijk versterkt met Roberto Latorre, Gerwin van Bergen Walraven en Harro van Dam.  "We zijn echt specialist in blauwe bessen, zowel conventioneel als biologisch. Hierdoor hebben we grip op de hele keten en stellen we onze afnemers in staat om direct met de teelt zaken te doen", vertelt Horacio Ozer Ami.

"Over het algemeen verwacht men in Chili een goed seizoen. De hagelschade die half november heeft plaatsgevonden heeft beperkte impact op de start van het seizoen", vertelt Horacio. "De belangrijkst getroffen regio is O’Higgens maar hier is relatief weinig teelt van blauwe bessen. In regio’s waar meer blauwe bessenteelt is zoals Maule heeft het ook gehageld maar niet zo heftig als in zwaarder getroffen gebieden. De getroffen gebieden betreffen met name vroege soorten en zullen effect hebben aankomsten van week 50 week 2. De totale schade wordt geraamd op minder dan 4200 ton." 

Teelt in Chili, Peru en Portugal
CarSol heeft bijna jaarrond eigen teelt van blauwe bessen. "Naast onze productie in Chili hebben we dit jaar ook voor het eerst productie uit Peru waar een totaal areaal van bijna 600 hectare ligt en volgend jaar verwachten we de eerste oogst uit Portugal waar, verdeeld over 2 gebieden, ook ruim 400 hectare aangekocht is", zegt Horacio."In totaal zal het blauwebessenareaal van CarSol aan het eind van 2019 wereldwijd 1.200 hectare bedragen."

"Ons doel om als specialist 52 weken per jaar blauwe bessen te leveren hebben we dit jaar al bereikt", vertelt Horacio. Het teeltbedrijf heeft nog geen plannen om het assortiment verder uit te breiden. "Naast kiwi’s en blauwe bessen hebben we momenteel geen plannen om ons assortiment uit te breiden maar voor de toekomst sluiten we uiteraard niets uit."

Hoewel Chili volop afzet heeft van blauwe bessen in nieuwe markten, staat volgens Horacio de beschikbaarheid op de Europese markt nog niet in het geding. "Onze klanten in het Midden- en Verre oosten worden bediend vanuit Chili. De vraag vanuit deze markten neemt wel toe maar tot nu toe heeft dat nog geen effect op de beschikbare volumes voor Europa."

Keten met zo min mogelijk schakels
Op de vraag wat het grote voordeel is voor een overzeese producent om een Europees verkoopkantoor in Nederland te starten, antwoordt Horacio: "Retailers en producenten willen graag rechtstreeks zaken met elkaar doen en een keten opbouwen die uit zo min mogelijk schakels bestaat. Echter is het met een product als blauwe bessen zeer wenselijk om flexibel te zijn in dagbestellingen en verpakkingen. Daarnaast is het goed om ‘lokaal’ aanwezig te zijn, te zien wat er speelt bij de verschillende retailers en hier actie op te ondernemen."

"Naast het kantoor hebben we ook onze eigen sorteer- en verpakkingslijn (incl. heat-seal) in Nederland. We importeren fruit in bulkverpakking naar Nederland en verpakken dit zo kort mogelijk voor verlading. We kunnen iedere gewenste consumentenverpakking aanbieden. Dit wordt gewaardeerd door onze klanten", besluit Horacio.

Voor meer informatie: 
Horacio Ozer Ami
CarSol Europe
Maasdijk - Netherlands
Tel: +31 (0) 10 7632683
Mob: +31610140558
hozerami@carsoleurope.nl 
www.carsolfruit.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.