Alfons Royo, manager van Royo Fruits:

"Vertraging oogst en regenval verlengen Clemenules seizoen"

"Eind oktober begonnen we met het oogsten van de eerste Clemenules. De rijping van het fruit is ongeveer vijftien dagen vertraagd, waardoor de regen van een maand geleden de kwaliteit van het fruit niet heeft aangetast. Als het fruit rijp geweest zou zijn, zou de schade veel groter geweest zijn", vertelt Alfonso Royo, manager van Frutas Royo, in Alcanar.

"Door de vertraging van de rijping en doordat de oogstwerkzaamheden meermaals stilgelegd moesten worden vanwege de overvloedige regenval van de afgelopen maand, hebben we tot nu toe veel minder fruit afgezet dan in het vorige seizoen rond dezelfde tijd. We hebben moeite om onze afspraken met supermarkten na te komen", voegt hij toe.

Nieuwe dennenhouten verpakking met deksel

Toch is er ook genoeg positiefs te melden. "In de afgelopen jaren beëindigden we het Clemenules seizoen van zuidelijk Catalonië en noordelijk Castellón in de eerste dagen van januari. Dit jaar zullen we een langer seizoen hebben en tot eind januari kwaliteitsfruit beschikbaar hebben. Ook zullen we, zoals gewoonlijk het geval is met deze populaire clementine variëteit, pieken in de beschikbaarheid op de markt vermijden", zegt Alfons Royo. 

Volgens de teler en exporteur is, in tegenstelling tot de situatie in andere teeltgebieden,"de maat van citrus in het zuiden van Catalonië niet aangetast. In deze regio zijn de maten meer homogeen".

Alfons Royo tijdens de recente Fruit Attraction beurs in Madrid.

Royo Fruits bestemt zijn citrus voornamelijk voor Europese markten als Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië. Ook verzendt het bedrijf clementines met blad naar onder andere het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. "Vanwege de overvloedige regenval van dit jaar kiezen we er momenteel voor ons te richten op de export naar Europese bestemmingen. We vermijden verzendingen naar overzeese bestemmingen op lange afstand aangezien we niet willen riskeren dat het fruit bij aankomst niet over de gewenste kwaliteit beschikt", aldus Alfons Royo.

Het bedrijf blijft vernieuwen op het gebied van verpakkingen en presentaties. Zo is er een speciale verpakking voor Halloween en ook een voor Kerst. Ook biedt het bedrijf citrus aan in een dennenhouten kistje met deksel, een nieuwe verpakking die erg in trek is. "We willen toegevoegde waarde geven aan een fruitsoort die vaak 'misbruikt' wordt door de markt. Met onze nieuwe en aantrekkelijke presentaties bieden we een meer premium product dat supermarkten in staat stelt om de citrus tegen hogere prijzen te verkopen", zegt de exporteur.

Voor meer informatie:
Alfons Royo
Royo Fruits SL
T: +34 977 71 91 51
M: +34 655 162 643
royofruits@royofruits.com 
www.royofruits.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.