Frits de Mooij, Vita Verde:

"Warm weer belemmert afzet Italiaanse groenten"

Tholen - Het Italiaanse groentenseizoen wil maar niet van de grond komen. "Het blijft een beetje aantobben door het warme weer. Veel landen hebben nog voldoende eigen producten en daarom blijft de interesse naar de Italiaanse groenten nog achter. Zo heeft Duitsland nog voldoende bosuien en rettich en is er ook volop Nederlandse venkel verkrijgbaar. Voor ons zou het fijn zijn als de kou snel zijn intrede doet", zegt Frits de Mooij van Vita Verde uit Noordwijk.

Vita Verde werd vijf jaar geleden opgericht. "Het overgrote deel van ons assortiment betrekken we rechtstreeks van Italiaanse tuinders. Slasoorten komen het hele jaar uit Italië. Producten als rettich en venkel voeren we tot het begin van het jaar", vertelt Frits. "Vooralsnog profileren we ons echt als Italië-specialist. Naast de groenten hebben we dit jaar een start gemaakt met kiwi's en druiven. Inmiddels wordt het kwalitatief wat minder met de Italiaanse druiven door de regenval, maar we hebben een goed seizoen gehad. Dat geldt ook voor de Italiaanse kiwi's, al komt er nu wat meer concurrentie van de Griekse kiwi's."

"Aanvullend werken we met Nederlands product en het is wel de bedoeling om het assortiment de komende jaren ook uit te gaan breiden met producten uit andere landen, maar Italië zal altijd wel onze belangrijkste leverancier blijven", verwacht Frits. "Naast venkel en rettich zijn het vooral de Italiaanse slasoorten waarmee we bekend zijn. Binnen de slasoorten zie je de laatste jaren wel een verdere verschuiving naar het kant-en-klaar product, inclusief nootjes, dressing en eetbare bloemen. Helaas valt de afzet nu nog wat tegen doordat de seizoenen samenvallen, maar gelukkig is er al wat vraag ontstaan vanuit de Baltische Staten en Scandinavië."

Voor meer informatie:
Frits de Mooij
Vita Verde
De Hooge Krocht 68
2201 TZ Noordwijk
Mob: 06-25166725
frits@vita-verde.it
www.vita-verde.it


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.