Elstar uitgeroepen tot de beste appel van Wageningen

Afgelopen week werd aan bezoekers van het Forum restaurant in het hoofdgebouw van de studentencampus van Wageningen Universiteit de kans geboden om ‘de beste appel van Wageningen’ te kiezen. Er was keuze uit maar liefst tien verschillende Nederlandse appelrassen, waaronder nieuwe rassen die al een redelijke mate van bekendheid genieten, zoals Junami, Kanzi, Rubens en Wellant, maar ook gloednieuwe rassen, zoals Lola (=Maribelle), Opal en Natyra. Dit laatste ras is de meest recente introductie van Plant Research International (PRI), het veredelingsinstituut van Wageningen UR.

 

Na 4 dagen testen is de oude vertrouwde Elstar als winnaar uit de bus gekomen. Hierbij moet wel aangemerkt worden dat de leverancier ervoor zorgde dat alle appelen, dus ook Elstar, met een goede stevigheid in de test lagen. Een stevige Elstar is een heel sterk gewaardeerde appel. Dit werd in deze smaaktest duidelijk bewezen met het rapportcijfer 7,6 waarmee Elstar gewaardeerd werd door studenten en medewerkers van Wageningen UR.

Bron: Groenten en Fruit Bureau

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.