Wekelijks verlaten 100 ton champignons het Duitse Laichingen

Het Nederlandse bedrijf 'PrimeChamp' heeft slechts één vestiging in Zuid-Duitsland, in Laichingen. De vestiging werd afgelopen januari geopend en van hieruit belevert het bedrijf geheel Zuid-Duitsland.
 
PrimeChamp teelt in Laichlingen op 9680 vierkante meter witte en bruine champignons. De champignons met een doorsnee van 1,5 tot acht centimeter groeien erg goed in de ruimtes van een voormalige slachterij, vertelt Rob van Dieten, die het bedrijf in Laichingen mee heeft opgebouwd. De productie steeg van aanvankelijk 15 ton per week naar inmiddels 100 ton per week.
 

De champignons groeien in aluminium bakken, dicht opeen en in groepen. Met een geoefend oog grijpen de pluksters, meestal vrouwen uit Polen, tijdens het oogsten naar de champignons. Ze staan daarbij op speciale plukwagens waarmee ze over een rails langs de opgestapelde bakken rollen. „Ze plukken de grotere champignons uit de groepen, zodat de kleinere champignons plaats hebben om te groeien", legt verantwoordelijke Jutta Thierer uit. En dat gaat snel: „Elke champignon verdubbelt zich binnen 24 uur," aldus Thierer. „De kunst is om niet te veel en niet te weinig champignons te plukken", vult bedrijfsleider Rolf Thierer aan.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.