Kwaliteit is uitstekend

Artisjokken uit Sardinië lopen vertraging op

De artisjokken zijn dit seizoen van goede kwaliteit, maar er is helaas wel een kleine vertraging. "De teelt van dit jaar heeft een kleine vertraging en over een paar dagen zijn de artisjokken beschikbaar. We telen ze zeven maanden per jaar op een oppervlakte van 700 hectare", zegt vertegenwoordiger Giorgio Ionta. 

De coöperatie voorziet bijna alle groothandelsmarkten in Italië van artisjokken en probeert ook in het buitenland haar klantenbestand uit te breiden.

Van links naar rechts Giorgio Ionta, Giorgio Cabiddu, Silvio Mannu, Stefano Setzu 

"De artisjokrassen, die we telen, zijn Romanesco, Apollo, Life, Violetto, Terom, Spinoso, Opal en Capriccio. De artisjok vormt onze kernactiviteit en is onze specialisatie. Naast het bulkproduct bieden we ook het halffabricaten aan en dit wint steeds meer terrein".

De laatste jaren is ook het aanbod van andere groenten zoals groene asperges, tomaten, paprika's, aardappelen, watermeloenen, meloenen, kool, courgettes en venkel toegenomen.

Contact:
Soc. Coop. La Collettiva
loc Gutturu Su Ghiu
09030 Samassi (Su)
Tel.: +39 070.9388215
Email: lacollettiva@tiscali.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.