Jussi Alitalo, Greenfood Iberica:

"Bijzondere start kakiseizoen Valencia"

Tholen - De start van het kaki Rojo Billante-seizoen is om verschillende redenen complex. Dat vertelt directeur Jussi Alitalo van Greenfood Iberica. "Afgelopen voorjaar werd het binnenland van Valencia getroffen door vorst, terwijl de bloei al aan de gang was. Dit werd opgevolgd door een late vorst in Extremadura. Dit alles resulteerde in een lagere oogst, maar ook latere een latere start van het seizoen."

"Als gevolg van de late start en het lagere volume zullen we vooral in het begin van het seizoen hoge prijzen zien. Uiteindelijk zal het prijsniveau worden bepaald door de kwaliteit die gedurende het seizoen wordt verpakt, want consumenten zullen geen hoge prijzen betalen voor lage kwaliteit fruit."

"Een andere factor die dit seizoen een impact zal hebben, zijn de hagelstormen die verschillende delen van Valencia in juli, augustus en september heeft getroffen, sommige dorpen zijn maar liefst vier keer geraakt. Deze weersomstandigheden zullen zeker grote invloed hebben op de ontwikkeling van het seizoen. Vanwege het tekort verwachten we dit seizoen echter een goede vraag."

Als de oogstschema's hetzelfde blijven als een normaal seizoen, verwachten we dit seizoen met de kaki's door te gaan tot medio januari of zelfs nog later", zegt Jussi. Voor Greenfood Iberica worden de kaki's een steeds belangrijker product, dat steeds meer waarde toevoegt aan het Valencia-assortiment.

"Het is vooral een interessant product vanwege de vroege start van het seizoen in september/oktober als de meeste Spaanse gewassen nog niet zijn opgestart", vertelt de directeur. Greenfood Iberica exporteert - als onderdeel van de Zweedse Greenfood Group - vanzelfsprekend de grootste volumes naar de Scandinavische markt, maar exporteert ook steeds meer naar Duitsland.


Team Greenfood Iberica

Tijdens de Fruit Attraction in Madrid is Greenfood Iberica als standhouder present. Alle bezoekers zijn welkom op stand 6C02.

Voor meer informatie:
Jussie Alitalo
Greenfood Iberica
C/Avda.Catalunya,
33-35 I 17253 Mont-ras (Girona)
Catalonia-Spain
Tel: +34 972 637 003
jussi@greenfoodiberica.es
www.greenfoodiberica.es


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven