Costa Rica breidt handel met China uit

Alexander Mora, de minister van Buitenlandse Handel van Costa Rica, heeft aangegeven dat de aankomende China International Import Exposition van cruciaal belang is voor de ontwikkeling van handel tussen China en Costa Rica. Het evenement zal ervoor zorgen dat de groei van de export vanuit Costa Rica naar China beter wordt aangemoedigd.

China is de tweede grootste handelspartner van Costa Rica. De landen hebben vrijhandelsverdragen getekend en hebben toegestemd in het bevorderen en beschermen van handelsinvesteringen. De totale waarde van de handel tussen China en Costa Rica stond in 2017 op US$2,29 miljard (€1,99 miljard). In vergelijking met het jaar ervoor was dat een toename van 4,3%. Volgens Mora is het vrijhandelsverdrag met China van groot belang voor Costa Rica.

Mora meldde verder dat China een streng protocol hanteert voor producten die de Chinese markt opkomen. Costa Rica heeft op dit moment overeenkomsten met China met betrekking tot quarantaine en inspecties voor elf soorten producten. Hierdoor komen deze producten met meer gemak op de Chinese markt. 

China en Costa Rica gingen in 2007 diplomatische betrekkingen met elkaar aan. In september van dit jaar werd onder het "One Belt, One Road"-initiatief door beide landen een memorandum ondertekend. Costa Rica is het negende land in Latijns-Amerika en het Caribisch zeegebied dat op deze manier een overeenkomst met China heeft getekend.

Bron: Xinhua News Network


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven