na test in 100 filialen nu uitrol door heel Duitsland

Rewe introduceert herbruikbare AGF-netjes

De Duitse retailer Rewe maakt de aankoop van onverpakte groenten en onverpakt fruit makkelijker. Hiervoor heeft het bedrijf als eerste grote retailer in Duitsland in het hele land herbruikbare versnetten ingevoerd. Met dit hygi├źnische en praktische alternatief voor plastic wegwerpzakjes hebben de klanten de mogelijkheid om plasticafval te reduceren.

100 Rewe-filialen
Aan deze landelijke invoering ging een zeven weken durende test in meer dan 100 Rewe-filialen in oktober en november 2017 vooraf. Hierbij werd een voorlopermodel van het herbruikbare netje aangeboden. Op basis van de testresultaten heeft Rewe maanden gewerkt aan de verdere verbetering van het herbruikbare netje.

De herbruikbare netjes kosten per twee stuks 1,49 euro en worden naast de gebruikelijke dunne wegwerpzakjes aangeboden. De klant kan dus kiezen. Wie kiest voor het herbruikbare alternatief kan het netje steeds opnieuw gebruiken bij de aankoop van groenten en fruit in alle Rewe-filialen. Bij het afwegen aan de kassa wordt het gewicht van het netje automatisch van het productgewicht afgetrokken.

Plasticreductie
Rewe werkt aan vele initiatieven ter reductie van plastic verpakkingen en het verbruik van bronnen. De tot nu toe bekendste maatregel is zeker de afschaffing van de plastic draagtassen aan de kassa's van de supermarkten in 2016, waarmee Rewe de branchepionier was. Andere maatregelen zijn onder andere het 'natural labeling', oftewel het kenmerken van avocado's en zoete aardappelen met behulp van een laser, en het overstappen van plasticverpakkingen naar stickers bij bananen. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.