China: Prijsverschil binnenlands en importfruit steeds kleiner

Het prijsverschil tussen binnenlands en importfruit wordt steeds kleiner in China. In de herfst nam de beschikbaarheid van fruit op de markt toe. Ook was het aanbod gevarieerder en de kwaliteit hoger. Hoewel binnenlands fruit, bijvoorbeeld uit de regio Guangzhou, het op moet nemen tegen importfruit zijn de prijsverschillen kleiner geworden. 

De laatste jaren hebben Zuid-Afrikaanse sinaasappelen hun intrede gedaan op de lokale markt. De prijzen zijn echter niet hoog. In de supermarkt variëren de prijzen van €0,48 tot €0,60 per stuk. In sommige speciaalzaken liggen de prijzen rond de €0,72 - €0,84 per stuk. Zodra de Gannan navelsinaasappelen uit Jiangxi op de markt komen, zullen minder mensen Zuid-Afrikaanse sinaasappelen kopen. Dit betekent dat het prijsverschil tussen lokale en geïmporteerde Zuid-Afrikaanse navels kleiner wordt. De concurrentie is echter nog wel groot.

De populariteit van lokaal fruit neemt voortdurend toe. Voor importfruit geldt een nultarief. De traditionele opvatting dat geïmporteerd fruit per definitie van hogere kwaliteit is, moet ook dringend worden bijgesteld. 

 

Bron: Panyu Daily


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven