Rainforest Alliance certificaat onderweg voor Staay’s Braziliaanse meloenen

Binnenkort kan Staay Food Group ook haar Braziliaanse meloenen leveren met Rainforest Alliance certificaat. Onze vaste teeltpartner in Brazilië heeft namelijk met succes de audit ondergaan die dit mogelijk maakt. Dit betekent dat naast de volledige teelt uit Costa Rica straks ook onze meloenen van het huismerk Dulce vanuit Brazilië met dit duurzame label kunnen worden geleverd.

Kort na de start van het Braziliaanse meloenenseizoen kan Staay Food Group de variëteiten Galia, Cantaloupe, geel en watermeloen (seedless en quetzali) leveren met de duurzame certificering.

Rainforest Alliance is de internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van de biodiversiteit en voor de rechten en het welzijn van werknemers, hun gezinnen en gemeenschappen. Het Rainforest Alliance Certified label verplicht telers om duurzamere landbouw te beoefenen. Dit zorgt bevordert veilige arbeidsomstandigheden, duurzaam levensonderhoud, zorg voor het milieu en natuurbehoud. Het is o.a. te vinden op producten zoals koffie, thee en fruit.

Topkeurmerk
Het Rainforest Alliance label is door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beoordeeld als een topkeurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid. Met medewerking van het Voedingscentrum en andere experts zijn in Nederland 11 topkeurmerken benoemd. Deze scoren het hoogste op de gebieden controle, transparantie en milieu, dierenwelzijn of mens en werk.

Met de uitbreiding van het Rainforest Alliance gecertificeerde aanbod, zet Staay Food Group weer een belangrijke stap in het streven naar een toekomst met optimale beschikbaarheid van duurzaam geteeld voedsel.

Voor meer informatie:
Rob Bras
Staay Food Group
Tel: 0180-679128
Rob.bras@staay-hispa.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.