Wetenschappelijk bewezen:

Aubergine in top 10 van antioxidantrijke groenten

Dat de aubergine een veelzijdige groente is, dat wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat hij bomvol antioxidanten zit?

Antioxidanten beschermen het weefsel en DNA in het lichaam tegen vrije radicalen. Radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Antioxidanten zijn belangrijke stoffen, omdat het effectief kan zijn in de strijd tegen kanker, helpt bij stress en voorkomt infecties. Door gezond en gevarieerd te eten met volop groenten en fruit zorg je ervoor dat je lichaam voldoende antioxidanten kan opnemen.

Het onderzoek
Voor het onderzoek werd de aubergine in een doorsnee supermarkt gekocht, zoals deze veelal in West-Europa te vinden zijn. Tijdens het onderzoek ondergingen alle delen van de aubergine dezelfde behandeling. Ze werden verwerkt in een huishoudelijk mixer, werden drie dagen lang in een vriesdroge omgeving bewaard en van elk deel werd 30 gram gebruikt voor analyse. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het aantal antioxidanten niet alleen in de kern van de vrucht hoog zijn, maar juist ook in de bloemkelk, de schil, de steel, pulp en het blad in hoge mate aanwezig zijn. Alle delen van de aubergine dus.

Food for thought…
Veel consumenten zijn bezig met gezonde voeding, maar zijn zich niet bewust van het feit dat aubergine zo gezond is en hier dus perfect inpast. "Daar kunnen we consumenten nog veel meer bewust van maken", aldus Purple Pride. "En wat kunnen we met de bloemkelk en de steel van de aubergine, nu we weten dat daar ook heel veel belangrijke stoffen uit te halen zijn? Kunnen we dit verwerken tot ingrediënten in gerechten? Een poeder gemaakt van de kelk of knapperig gedroogde auberginebladeren… Wat ons betreft een interessante gedachte, ook vanuit ‘no-waste’ perspectief."

Voor meer informatie:  
Purple Pride 
www.purplepride.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.