Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Mini-avocado's: avocado's in kleine porties

'Baby' avocado's van de Hass variëteit, het ras dat vooral in Malaga geteeld wordt, zijn twee keer zo klein als normale avocado's. Ze zijn echter rijker van smaak, zoeter en romiger.

Liefhebbers van avocado gebruiken soms maar een paar plakjes van het fruit, bijvoorbeeld voor een salade of sandwich. De mini variëteit is dan ideaal. Met een grote avocado gebeurt het namelijk vaak dat je de helft in de koelkast moet bewaren en dan wordt het fruit binnen een paar uur bruin. Met de mini-avocado (of 'baby avocado') kan dit gezonde fruit in kleine hoeveelheden gegeten worden.

Volgens Iñaki Hormaza, onderzoeker van La Mayora, Instituut van Subtropische en Mediterrane Tuinbouw (IHSM), zijn de mini-avocado's niet afkomstig van speciale bomen, maar gaat het om fruit met kleine maten van dezelfde variëteit.

Volgens Juan Antonio Reyes, directeur van Frutas Reyes Gutiérrez, wordt de mini-avocado vooral bestemd voor Frankrijk en in het bijzonder voor de fijnproeversmarkt, waar vaak goed betaald wordt. Hij zegt echter dat de teelt ervan niet erg omvangrijk is. Volgens Reyes verbouwen telers liever grotere avocado's, simpelweg omdat ze daar betere prijzen voor krijgen. Ondanks dat geeft hij ook aan dat er onder consumenten wel belangstelling is voor de baby-avocado.

Bron: diariosur.es

Publicatiedatum: