Adelita frambozen verkrijgbaar van november tot juni

In het Italiaanse Basilicata e Campania worden tijdens de wintermaanden frambozen geteeld. Dankzij de introductie van een nieuw ras, Adelita, is het nu mogelijk om frambozen van november tot juni te telen. Het project begon in 2010 met de veredeling van frambozen.

Adelita is een ras dat voldoet aan teelt- en markteisen. Het is gepatenteerd door het Spaanse Planasa. In 2016 werd de Club Piccoli Frutti (klein fruit) opgericht met deelname van Mediterraneo Group en Compagnia delle Primizie. Zij kochten de exclusieve rechten voor Adelita in Italië. Deze twee bedrijven telen aardbeien en verschillende bessen en hebben met Adelita hun teelt met frambozen uitgebreid.

Adelita wordt in de lente- en zomermaanden geplant uit zaailingen op turf. Het fruit is groot (9-12 gr) en heeft een helder rode kleur. Adelita is lang houdbaar en geurig.

Contact:

Planitalia Srl
Via Massimo D'Azeglio 8/N
75025 Policoro (MT) 
Tel.: (+39) 0835 97.17.22
Email: info@planitaliasrl.com
Web: www.planitaliasrl.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.