Gele kiwi moet kiwiconsumptie nieuw leven inblazen

De afzet van kiwi's zit al jaren in de lift, maar toch is er soms meer aanbod dan vraag waardoor de prijzen niet bevredigend zijn. De gele kiwi, die vanwege zijn eigenschappen zeer geliefd is bij de consument, lijkt het meeste geschikt voor nieuwe investeringen.

Vorige week vond de jaarlijkse Dorì-Day conventie plaats, georganiseerd door het Consorzio Dorì Europe, waar kopers, telers en technici bij aanwezig waren. Tijdens de Agrilinea talkshow, gehost door Sauro Angelini, verklaarde de Chinese koper Kevin Aumeyang dat de inhoud van de containers voldoen aan de verwachtingen. "De Dorì-kiwi's zijn goed bewaard gebleven, van goede kwaliteit en we hebben geen problemen gehad om ze in de markt te zetten tegen goede prijzen. Qua smaak is het een van de beste kiwi's die ik ooit heb geproefd."

Tijdens de Dorì-Day conventie waren er telers van over de hele wereld aanwezig. Teler Dal Pane beweerde dat er dit seizoen een oogst van 2.000 ton zou zijn geraamd, maar dat dit dankzij de klimatologische omstandigheden richting de 2.500 ton gaat. "Dit zijn al belangrijke cijfers en er zijn nog veel productiegebieden waar nog moet worden gestart met de oogst. In Chili hebben we 230 hectare en ook in Zuid-Afrika en Australië zijn er nog vele hectare die geoogst moeten worden."

Kevin Aumeyang

Over de bescherming bestaat volgens de directeur van het Consorzio geen twijfel: "De anti-hagelnetten zijn altijd verplicht. We kunnen niet het risico lopen dat een hagelbui alles waar we zo hard voor hebben gewerkt, binnen een paar minuten verwoest. Ook raden we aan om de oogst te beschermen met anti-regenhoezen, zeker als er een hoog risico is op bacteriële infecties."

Contact:
Consorzio Dorì Europe
Tel.: (+39) 329 4335604
Email: info@dorieurope.eu
Web: www.dorieurope.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.