Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Guido van Veldhoven:

"Tot Kerst zal er best druk op de hardfruitmarkt zijn, maar er liggen genoeg kansen"

Tholen - Ondanks de recordappeloogst in Europa ziet Guido van Veldhoven van het gelijknamige teelt-, koel- en sorteerbedrijf uit Meteren het seizoen positief tegemoet. "Ik zie bijvoorbeeld voor de Elstar echt mogelijkheden. Qua stuks is de oogst in Nederland niet eens zo heel groot en de binnenlandse markt kan veel Elstar afnemen, wat dat betreft is er wel een soort van wederzijdse afhankelijkheid. Verder is de rijping ontzettend hard gegaan, wat zorgt voor een fantastische smaak, maar de houdbaarheid zal hierdoor wel een uitdaging zijn. Dit geldt ook voor andere Elstar-teeltgebieden zoals Noord-Duitsland. Dit zal tot de Kerst voor druk op de markt zorgen, omdat er hard geruimd zal gaan worden, maar als je mooie Elstar hebt, biedt dat wel veel perspectief voor later in het seizoen.

Ook de vooruitzichten voor de Conference-peren ziet de teler niet negatief in. "Ook hier zal de eerste weken best wat druk op de markt komen. Wij zijn zelf behoorlijk vroege plukkers, maar ik vind de laatste plukken opvallend mooi. En de rijping is echt fenomenaal. Persoonlijk vind ik de Conference in de pluk vaak nog nog niet lekker, maar van het jaar smaken ze al goed!"

Van Veldhoven teelt zijn fruit op een kleine 30 hectare en heeft zijn afzet gespreid over meerdere partijen. "Voor mij werkt die spreiding prima. Deze partijen zijn echt partners in onze afzet. Verder prijs ik me gelukkig dat ik geen Jonagold meer heb staan. Met de enorme Poolse oogst in het vooruitzicht, zou ik daar niet graag afhankelijk van zijn."

Voor meer informatie:
Guido van Veldhoven
Van Veldhoven Fruit
Blankertseweg 3b
4194 NL Meteren
Mob: 0651905280
info@veldhovenfruit.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.