Duitsland: Beter aanbod spruiten

Terwijl de lage beschikbaarheid van spruiten in de afgelopen weken zo nu en dan nog voor problemen zorgde, is de situatie in week 44 fundamenteel veranderd. De bestanden in de Noordduitse teeltgebieden hebben hun groeiachterstand ingehaald en er kunnen inmiddels omvangrijke hoeveelheden geoogst worden, aldus het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI).
 
De afzet verloopt echter nog niet zoals gewenst. Vanaf de productiekant wordt het hoge prijsniveau bij de handelaar hiervoor verantwoordelijk gehouden. De gemiddelde consumentenprijzen lagen in de afgelopen weken dan ook daadwerkelijk zo'n 40 tot 90 procent hoger dan vorig jaar. Bovendien waren er in de reclame tot nu toe ook nog nauwelijks prijzen van 0,99 euro per kilogram te vinden. Meestal waren er kleinere verpakkingen tegen hogere prijzen in de aanbieding.
 
Dankzij de verbeterde productbeschikbaarheid zou er nu beweging in de markt kunnen komen. Week 44 gaf al een voorproefje hierop. Er waren vorige week weliswaar nog steeds vooral kleinere hoeveelheden in de aanbieding, maar alleen al het aantal actieaanbiedingen is verachtvoudigd. De aanbiedingsprijzen liggen momenteel tussen de 1,18 en 1,58 euro per kilogram.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.