Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU Schoolfruit organiseert wedstrijd voor basisscholen

Vandaag start het EU-Schoolfruit programma een wedstrijd voor alle basisscholen in Nederland. Er zijn twee wedstrijden, één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw. Elke groep maakt kans op leuke prijzen voor de school. Het EU-Schoolfruit programma stimuleert het eten van groenten en fruit op scholen en wil dit leuker maken. Basisscholen krijgen 20 weken lang gratis groenten en fruit waardoor de leerlingen smullen van een gezonde pauzesnack. Alle Nederlandse basisscholen die fruitdagen hebben mogen meedoen aan de wedstrijd, dus ook als zij niet meedoen aan het EU-Schoolfruitprogramma. Meer informatie op www.euschoolfruit.nl.

Kleurplaten- en fotowedstrijd

Voor de leerlingen van groep 1 t/m 4 organiseert het team EU-Schoolfruit een kleurplatenwedstrijd. Voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 is er een foto-/filmwedstrijd waarvoor leerlingen het fruitigste moment in de groep vastleggen op foto of film. Iedere groep kan de mooiste of leukste inzending tot 17 december 2012 insturen via www.euschoolfruit.nl. Half januari 2013 worden de winnende klassen bekend gemaakt op de website.



Prijzenpakket

Het team EU-Schoolfruit stelt een mooi prijzenpakket beschikbaar. Het prijzenpakket bestaat uit 2 hoofdprijzen voor de onderbouw en 2 hoofdprijzen voor de bovenbouw en in totaal 50 kleine prijzen.

Prijzenpakket onderbouw:

Twee Berg skelterpakketten bestaande uit 2 lorries, 2 taxi’s en 1 beachwagon.
Prijzenpakket bovenbouw:
Twee Nijha teenzonebanken om te chillen in de pauze (inclusief installatie)
Kleine prijzen:
50 EU-Schoolfruit voetballen

De prijsuitreiking is in de laatste week van januari 2013.

Samen groenten en fruit eten

Groenten en fruit zijn gezond en kinderen vinden het ook lekker! Toch kan het soms best lastig zijn om voldoende groenten en fruit te eten. Kinderen hebben 150 gram groenten en 2 keer fruit per dag nodig. Doordat kinderen op school samen groenten en fruit eten, wordt het makkelijker om de aanbevolen hoeveelheden te halen. Op dit moment doen 1.230 scholen mee aan de gratis EU-Schoolfruit regeling; Dat zijn ongeveer 230.000 leerlingen die 20 weken lang gratis groenten en fruit eten op school. De rest van het schooljaar gaan de scholen zelfstandig verder op minimaal twee vaste dagen in de week, door ouders groente/fruit te laten meegeven of door een schoolfruitabonnement.

Schoolfruitregeling

De Europese Unie en vijf groente- en fruitleveranciers maken het programma financieel mogelijk. De leveranciers zijn Schoolfruit.nu en The Greenery, Kids & Schoolfruit, Fruitschool, Fruitmoment en Fruit4Kids. De Medebewindorganisatie productschappen en het Steunpunt SchoolGruiten van Wageningen University verzorgen de uitvoering van de regeling.

GroentenFruit Bureau

GroentenFruit Bureau is het marketingcommunicatiebureau voor en namens de Nederlandse groente- en fruitsector. Met gerichte campagnes in binnen- en buitenland wordt het imago van groenten en fruit versterkt en de consumptie ervan bevorderd. GroentenFruit Bureau wil een concrete bijdrage leveren aan de volksgezondheid door het stimuleren van de consumptie van de dagelijkse aanbeveling 2x2 ('2 ons groenten en 2 keer fruit’).
Publicatiedatum: