Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stijgend aandeel biogroenten en -fruit bij Coöbra

"Tegenwoordig is bio betaalbaar voor iedereen"

Tholen - Coöbra is de enige Belgische veiling die een groot aandeel biologische producten levert. Verantwoordelijken voor deze afdeling zijn Bernard Craeye en Rony Jacobs. "Vergeleken met zo'n 10 tot 15 jaar geleden is er veel veranderd in het aanbod en de prijzen van biologische groenten en fruit", geven ze aan. "Vroeger zagen de producten er minder mooi uit en momenteel is er geen verschil meer te zien tussen biologische en conventionele groenten en fruit. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde. Met dit assortiment richten we ons op de supermarkten."



Het biologische groenten- en fruitassortiment van Coöbra is momenteel 7% van het totaal. "Sinds de beginjaren zijn we ook gegroeid van een tiental naar 65 telers", vertelt Bernard enthousiast en dit zal de komende jaren naar verwachting goed stijgen. Momenteel zijn er ook veel 'omschakelaars' die van conventioneel naar bio overstappen. Dit proces neemt drie jaar in beslag."



"Een ander verschil als je kijkt naar de startfase van bio is de prijs van de producten. Deze zijn sterk gedaald. Vandaag de dag is biologisch betaalbaar voor iedereen. Het verschil is er nog wel en dat moet ook altijd blijven, aangezien het telen en oogsten van deze producten arbeidsintensiever is."

Voor meer informatie:
Coöbra
Locatie Zellik
Zone 4 Broekooi 100
1730 Asse
Tel: +32 - 02 481 08 88
Fax: +32 - 02 481 08 87
www.coobra.be