Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk vraagt BGA aan voor de 'fraises de Nîmes'

Frankrijk heeft bij de Europese commissie een BGA (beschermde geografische aanduiding) aangevraagd voor de 'Fraises de Nîmes'. Het gaat om de vroege aardbeivariëteiten Gariguette en Ciflorette. De 'Fraises de Nîmes' zijn de enige Franse aardbeien die in de vollegrond geteeld worden en te koop zijn van begin maart tot uiterlijk eind mei wanneer het eerste steenfruit zich aandient. Het geografisch gebied van de 'Fraises de Nîmes' bevindt zich in het Gard in de regio Languedoc-Roussillon. Het voornaamste kenmerk van dit gebied is de geografische eenheid van het 'Plateau des Costières de Nîmes'. Dit is een subhorizontaal plateau van 20 tot 147 meter hoogte, die bestaat uit heuvels, gevormd uit een bed van rolstenen.



Bovendien wordt het gebied gekenmerkt door een klimaat van wind, regen en veel zonuren. Door de vele zonuren draagt het gewas al vroeg vrucht; doorgaans zijn de aardbeien in het BGA-gebied 15 dagen vroeger rijp dan in de omgeving van Carpentras. Ook de regen en de wind in combinatie met de steengrond en het systematische gebruik van plastic tunnels dragen bij aan een vroege productie van de 'Fraises de Nîmes'.

Publicatiedatum: