Duitse minister wil herkomstland op diepvries-AGF

Duitsland - Lucia Puttrich, de minister van Consumentenbescherming van de Duitse deelstaat Hessen, wil zich inzetten voor een duidelijke herkomstaanduiding op diepvriesgroenten en -fruit. „Bij elke krop sla, elke tomaat en elke aardbei die ik vers koop, weet ik waar deze vandaan komt. De consument heeft het recht om ook bij diepvrieswaren de exacte herkomst te kennen", zei Puttrich vorige week.


 
Tot nu toe schrijft de EU voor dat op diepvriesvoedsel de producent, de ingrediënten en de minimale houdbaarheidsdatum vermeld moeten worden. Het herkomstland hoeft echter niet vermeld te worden, wat bij verse groenten en fruit wel het geval is. Om de verkoop van regionale en in het passende seizoen geproduceerde levensmiddelen te bevorderen, moet de herkomst van levensmiddelen transparant gemaakt worden.

Mede de buikgriepepidemie in Oost-Duitsland vormde de aanleiding voor het toetsen van de geldende voorschriften door het ministerie van Wiesbaden. Diepvriesaardbeien uit China werden verdacht als veroorzaker van deze epidemie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.