Grootste fruitbedrijven in provincie Utrecht

Nederland telt 1.682 fruitbedrijven, die op 16.458 hectare appelen, peren en andere soorten fruit telen. Dit is gemiddeld precies tien hectare per bedrijf. Maar waar zitten eigenlijk de gemiddeld grootste fruitbedrijven van Nederland? De Top 5 van Boerenbusiness, samengesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), geeft het antwoord.

Volgens de analyse van Boerenbusiness zijn de gemiddeld grootste fruitbedrijven niet gesitueerd in een gemeente in de Betuwe of Zeeland, maar in de provincie Utrecht. De vijf fruitbedrijven in Nieuwegein hebben gemiddeld de grootste omvang in Nederland: met 32 hectare zijn ze een stuk groter dan het landelijk gemiddelde. De eveneens vijf bedrijven in het West-Brabantse Werkendam volgen qua gemiddelde omvang van ruim 23 hectare op gepaste afstand.

Op de derde plaats volgt het eveneens West-Brabantse Moerdijk, waar de 13 fruitbedrijven een gemiddelde grootte hebben van ruim 19 hectare. Het Limburgse Horst aan de Maas volgt op de vierde plaats met gemiddeld 18 hectare, gevolgd door het West-Brabantse Steenbergen met ruim 16 hectare.


Bron: BoerenBusiness -CBS/ Landbouw 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.