Patrick Stoffels van BUD Holland:

"Gojibes speelt in op hype van rawfood en gezondheid"

Tholen - BUD Holland heeft vandaag gojibessen in de actie. "We importeren dit product uit China en verpakken het zelf naar 10 x 100 gram. Dit product is gedroogd en jaarrond beschikbaar. Voor zover wij weten, zijn de gojibessen in Europa ook niet vers verkrijgbaar", zegt Patrick Stoffels. "Door de hype rond rawfood en gezondheid, zijn wij begonnen met de gojibes."De gezondheidsvoordelen van Gojibessen zijn immens. Zo bevatten de bessen polysachariden die het immuunsysteem versterken. Er zijn onderzoeken verricht die laten zien dat wanneer mensen dagelijks een portie Goji Bessen nemen, de eetlust wordt bevorderd, de levenslust en het optimisme aanzienlijk stijgt, functies van T cellen verdriedubbelen, u een betere nachtrust geniet, uw libido doet opleven en een algehele verbetering van de gezondheid. Traditioneel worden de Goji-Bessen beschouwd als een hoogstaand seksueel potentieel voedsel en bovendien als anti-aging supplement.Goji bessen bevatten maar liefst 18 aminozuren! Dat is bijvoorbeeld ten opzichte van bijenpollen erg veel. Naast veel aminozuren bevatten Goji bessen 21 mineralen, waarvan de voornaamste zijn ijzer, koper, zink, selenium (wat in de Nederlands bodem bijna niet meer voorkomt), fosfor en calcium. Rijpe vruchten bevatten ongeveer 11 milligram ijzer per 100 gram, beta-sisterol (een ontstekingsremmer) linolzuur ( vetzuur), Sesquiterpenoiden (cyperone, solavetivone), tetrapenoiden (zeaxantine, physaline), en betaine (0,1%). Verder blijken Goji bessen een grote hoeveelheid antioxidanten te bevatten, meer nog dan braambessen, frambozen, bosbessen, cranberry's. Antioxidanten zijn essentieel bij het bestrijden van ziektes zoals bijvoorbeeld kanker en aids.

Andere belangrijke stoffen die in de Goji bes gevonden worden zijn onder andere: ijzer, vezels, vitamine C (de hoeveelheid vitamine C is per gewicht 500x meer dan bij sinaasappels!), vitamine B, vitamine E, beta-carotine, beta caroteen (veel meer nog dan in bijvoorbeeld wortelen), mineralen, aminozuren, eiwit, essentiële vetzuren, selenium, germanium, fosfor, cyperone, physalin en een verscheidenheid aan andere essentiële ingrediënten die noodzakelijk zijn voor een goede gezondheid. In de traditionele Chinese geneeskunde worden de vruchten gebruikt voor de lever, voor de nieren, koorts onderdrukking, tegen hoest en tegen astmatische klachten.

Voor meer informatie:
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 53 53 53
Fax: (0174) 51 39 12
www.bud.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.