Ontwerp kinderwedstrijd gewonnen door Thomas Groote

Binnnenkort gaat Coole Patato Car in productie bij CêlaVíta

Vele kinderen stuurden hun aardappelontwerp naar CêlaVíta. Het winnende aardappelschijfje kwam van aardappeleter Thomas Groote. Morgen geeft Thomas bij CêlaVíta in Wezep het startsein voor de productie van zijn zelfontworpen aardappelfiguur.

Met één druk op de knop ziet Thomas Groote de allereerste autootjes van de aardappelband rollen. Donderdag 11 oktober komt hij met zijn ouders en een vriendje naar CêlaVíta in Wezep om het startsein te geven voor de productie van zijn eigen auto aardappelschijfjes. Een jongensdroom gaat in vervulling. Volgens Thomas 'scheuren’ de autootjes zo van je bord naar je mond. De naam van de jonge ontwerper komt prominent op de verpakking te staan.

Startsein

Het kiezen van de winnaar was een lastige beslissing. Nadat CêlaVíta jonge aardappeleters vroeg een eigen figuurtje te ontwerpen voor haar figurenreeks, ontvingen ze vele honderden suggesties. Op de website van CêlaVíta kon vervolgens op al die ingezonden ideeën gestemd worden, waarna er uiteindelijk vijf ontwerpen overbleven. Na lang overleg werd aardappelliefhebber Thomas Groote door de vakjury uitgeroepen tot eindwinnaar van het Figurenfeest 2012. De juryleden, waaronder Martin Zwinkels, directeur van CêlaVíta prezen het ontwerp van Thomas om originaliteit én technische haalbaarheid.

Lekker én gezond

CêlaVíta is altijd op zoek naar nieuwe originele aardappelideeën. Om kinderen zo op een speelse manier kennis te laten maken met het eten van aardappelen. Samen met (volkoren) graanproducten zoals brood, vormen aardappelen de basis van een goede voeding. Ze zitten boordevol vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. In de aardappelschijfjes zijn al deze vitaminen en mineralen behouden gebleven. De schijfjes worden met natuurlijk bronwater gestoomd om ze van hun schilletjes te ontdoen. Puur natuur, want er worden géén kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd. Vanaf week 42 liggen de succesvolle feestfiguren bij de grote Albert Heijn filialen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.