"Duidelijke verschuiving naar kleinere aardappelverpakkingen"

Greydanus maakt assortiment aantrekkelijker door bijproducten

Tholen - Naast aardappelen met het Friesland-label verkoopt Aardappelgroothandel Greydanus ook bewerkte producten die van aardappel zijn gemaakt. "Wij willen iets extra's bieden en ook voor onze klanten is het leuk om nieuwe producten aan het assortiment toe te voegen. Vooral afnemers als AGF-specialisten en boerderwijwinkels hebben hier interesse in", vertelt Niels Krist tijdens AGF Detail.Producten die Greydanus naast aardappelen aanbiedt zijn: aardappelwijn, aardappelsoepen, aardappelkruiden en verschillende soorten peulvruchten. "Het nieuwste product is de aardappelwijn, een echte specialiteit. De soep is ontwikkeld door een teler in Friesland en verkrijgbaar in vier verschillende smaken zoals wortel, tomaat, pompoen en rode biet. Het is een stevige soep waarin de aardappelsmaak centraal staat."

Opvallend vindt Niels de ontwikkeling in de hoeveelheid aardappelen die consumenten afnemen. "Vroeger pakte men snel naar grotere verpakkingen, maar tegenwoordig zijn kleine pakketjes steeds meer in trek. Zo zie je dat een paar jaar geleden de 10 en 20 kg-zakken meest werden afgenomen en nu is dat al verschoven naar 5 kilo. Mogelijk zal het over enkele jaren een nog kleinere verpakking zijn."

"We hebben vooral afnemers in de noordelijke regio. We proberen zoveel mogelijk te focussen op kwaliteit en duurzaamheid en dit wordt door onze klanten gewaardeerd", besluit hij.

Voor meer informatie:
Aardappelgroothandel Greydanus
De Kuinder 12
8444 DC Heerenveen
Telefoon: 0513-68 12 68
Fax: 0513-681263
www.greydanus.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.