Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het eten van kersen verlaagt kans op jichtaanval

Het eten van kersen verlaagt het risico op jichtaanvallen. Dat stellen onderzoekers van de Boston University in de Verenigde Staten. Voor de studie werden 633 mensen met jicht online voor een jaar gevolgd. De deelnemers beantwoorden vragen over hun symptomen en medicatie en er werd gevraagd hoe vaak en sinds wanneer de deelnemers kersen (of kersenextract) aten.

De onderzoekers concludeerden dat het consumeren van kersen of kersenextract het risico op het ontwikkelen van een jichtaanval met 35% kan verlagen. Jicht is een reumatische aandoening. Het is een plotselinge ontsteking van een gewricht. De aandoeningen komt in aanvallen en komt meestal maar in één gewricht voor. Symptomen van een gewricht dat is aangedaan door jicht zijn roodheid en een gezwollen, warm en pijnlijk gewricht.
Publicatiedatum: