Santa Catarina ook bedreigd door sneeuw

Vorst kan appeloogst in Brazilië beïnvloeden

Volgens de voorzitter van de Braziliaanse Associatie van Appelproducenten, Pierre Nicolas Péres, is het te vroeg om al in te schatten hoeveel van de oogst verloren zal zijn als gevolg van ongewone weersomstandigheden voor deze tijd van het jaar. Maar de schade aan het fruit kan gemakkelijk worden opgemerkt.

Péres zegt dat de lager gelegen boomgaarden het meest zijn beïnvloed. "Het zou ons nog een paar dagen kosten om de schade te evalueren, maar het zal zeker een negatief effect op de appeloogst hebben", legde hij uit.

Hij zei dat in 26 jaar van activiteit in de appelsector, de boomgaarden in Santa Catarina dit jaar de op een na mooiste bloei gaven. "We verwachtten een heel goed seizoen, maar nu komen er slechte jaren aan. Deze vorst heeft ons echt getroffen", zei hij. Tot slot meldde de voorzitter dat Santa Catarina's appelproducenten moeilijkheden hebben ervaren, wat leidde tot bijna 600 miljoen Braziliaanse real (ongeveer 230 miljoen euro) schuld.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.