Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aviko introduceert zoete aardappelfrites

Aviko heeft in Engeland diepgevroren zoete aardappelfrites voor de catering gelanceerd. Zij doen dit na onderzoek dat aantoont dat consumenten het product als gezond zien. Het bedrijf zegt dat het consumentenonderzoek laat zien dat 74 procent van de respondenten zoete aardappelfrites zou bestellen als ze in een restaurant op het menu stonden. Ongeveer hetzelfde percentage vond het product ook perfect voor kinderen. Meer dan twee derde zag zoete aardappelen als een gezondere keuze.

Aviko gebruikt een ‘stoom blancheer’- methode, die naar eigen zeggen een beter smaakbehoud en de juiste knapperigheid en kleur levert. Door dit proces bevat de frites geen genetisch gemodificeerde organismen en zijn ze glutenvrij. Zoete aardappelen bevatten ook veel kalium en bètacaroteen of vitamine A en twee keer zo veel vezels als gewone aardappelen.

McCain en Lamb Weston Meijer brachten al eerder frites van zoete aardappelen op de markt. 
Publicatiedatum: