Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alex van Ieperen, Direct Fruit Services:

"Samenwerking in de hele hardfruitketen nodig om te komen tot goede prijsvorming van deze smaakvolle oogst"

Tholen - De hardfruitpluk is weer in volle gang. Alex van Ieperen van Direct Fruit Services maakt de balans op. "We hebben dit jaar de beschikking over een bijzonder goed en smaakvol product. Belangrijk is nu dat alle ketenpartners bereid zijn samen te werken om te komen tot een goede prijsvorming voor iedereen."




Conference
"De oogst is in volle gang en we zien dat er gemiddeld genomen bovengemiddelde kwaliteit wordt geoogst. Het nieuwe seizoen is volumetechnisch op een 'lege' markt goed van start gegaan. Voor Conference zien we ondanks de droogte een zeer mooie kwaliteit, natuurlijk heeft het zijn invloed op de maat gehad maar de smaak en de schilkwaliteit zijn van uitzonderlijke klasse dit jaar. We zullen er echter met z'n allen - telers, serviceproviders, retailers - voor moeten zorgen dat we de consument met schappelijke prijzen voor ons product laten kiezen, daar is bereidheid van alle partijen voor nodig. Het aantal stuks Conference-peren dat verkocht dient te worden zal niet minder zijn als afgelopen jaar. Het aantal kilo's zal niet veel te verschillen ten opzichte van verleden jaar", verwacht Alex.

 
Doyenne Du Comice
"De pluk van de Doyenne du Comiece-peren zal spoedig starten. Ook hier is de schilkwaliteit zeer mooi met tevens een goede brix. Ook hier zal de maat ten opzichte van verleden jaar iets achter blijven maar zal de oogst duidelijk groter zijn. Maar ook hier geldt dat we qua uiterlijk een zeer goede kwaliteit hebben en zal de markt zijn werk gaan doen."

 
Beurré Alexander Lucas
"Van de Beurré Alexander Lucas krijgen we een pittige oogst. De maat is hier door de droogte ook achter gebleven. De schilkwaliteit is hier ook goed. De markt komt rustig op gang, de standaard-bestemmingen hebben zelf ook een goede oogst en dus zal het op gang komen van de afzet wat langer op zich laten wachten. Ook zal het prijsniveau ten opzichte van afgelopen jaren losgelaten moeten worden om een breder afzetgebied te creëren", zegt Alex.


 
Elstar
"Er wordt een matige Elstar-oogst verwacht waarbij de vraag voor de binnenlandse markt en het aanbod redelijk in balans lijken. Het gevaar is echter dat we te hoog van start gaan waardoor het voor de retail niet mogelijk is om acties in te plannen. Zonder voldoende acties is er al snel te"veel product", waarschuwt Alex.


 
Jonagold
"De Jonagold is een appel waarvan er ruim voldoende staat voor de binnenlandse markt. Qua export een appel die vergeleken wordt met product uit Polen. Dit wordt naar ons inzien nu en in de toekomst een stevig gevecht om ons marktaandeel te behouden", besluit Alex. "Wij wensen iedereen een goede pluk!"

Voor meer informatie:
Direct Fruit Services BV
Lichtschip 49
3991 CP Houten
Tel: 030-3031400
Fax: 030-3031399
aieperen@directfruitservices.nl
www.directfruitservices.nl