Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Donutverpakking paraguayo's veelgevraagd"

Tholen - De aanvoer van het Spaanse steenfruit loopt op zijn laatste benen. "Er komt nog wel wat binnen, maar we naderen het einde van het seizoen en de vraag verschuift weer naar andere producten. Daarbij wordt de houdbaarheid van de late variëteiten ook wat minder richting het einde van het seizoen", vertelt Erik-Jan Thur van Marni Fruit.



Hij blikt terug op een prijstechnisch goed seizoen. "We mogen absoluut niet klagen. Ging de prijs van perziken en nectarines (4 kg gelegd) andere jaren vaak naar een niveau van 1,50-2,50 euro. Dit jaar gingen we niet onder de 3,50 euro en de prijs van paraguayo's was met een niveau van 5,50 - 7 euro (5 kilo) helemaal goed. Ook de aanvoer van abrikozen was dit jaar beperkt. Het Spaanse kersenseizoen was met name bij de start kwalitatief niet helemaal gunstig. Later werd de kwaliteit wel beter en kon er ook weer wat verdiend worden."



De oorzaak van de goede prijzen valt te verklaren door de hagelschade die het productiegebied rond Zaragoza en Llerida eerder dit jaar geteisterd heeft. "Hierdoor was het aanbod Klasse I product aanzienlijk lager. Gelukkig hebben wij met meerdere leveranciers onze programma's redelijk goed kunnen invullen, maar op het moment dat je afhankelijk was van één leverancier, kon je dit seizoen snel uitgerangeerd zijn", concludeert de importeur.



Waar de afgelopen jaren de traditionele perzik steeds meer terrein verloor aan de paraguayo, heeft dit seizoen volgens Erik-Jan de perzik weer wat aandeel teruggewonnen. "Afgelopen jaren waren er gewoon te veel paraguayo's op de markt. Wel is er steeds meer vraag naar verpakte paraguayo's in de zogeheten donutschalen. Daar zit vaak wat kleiner fruit in, maar die zijn wel erg in trek!"

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit BV
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel: +31 (0)180 697 996
Fax: +31 (0)180 697 990
ej@marnifruit.nl
www.marnifruit.nl