Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw imago Tany Nature, Myfruitworld

Minder risico dankzij spreiding regio voor teelt steenfruit

"Dit is de eerste keer dat we ons nieuwe imago presenteren. Terwijl we voorheen gewoon het gevraagde fruit leverden, werken we nu met productlijnen. We hebben teeltgebieden in verschillende regio's van het noorden tot in het zuiden van Spanje. Dankzij onze productlijnen hebben we alle soorten steenfruit van het begin tot het einde van het seizoen beschikbaar," legt José Mariá Naranjo van Tany Nature uit tijdens de London Produce Show. 



Al het fruit dat het bedrijf vermarkt, is uit eigen teelt afkomstig. "Dit jaar zijn we vanwege het slechte weer met een lichte vertraging van 10 dagen aan het seizoen begonnen. Dit betekent dus dat het seizoen van begin mei tot november duurt, wanneer de late pruimenrassen op de markt komen. Een deel van de oogst is zwaar beschadigd door regen en hagel. Deze volumes zullen naar de verwerkende industrie gaan. Aangezien ons bedrijf niet in één regio geconcentreerd is, lopen we wel minder risico."

Leveren gecontracteerde volumes
José legt uit dat dankzij de spreiding over meerdere regio's het bedrijf in staat is om alle volumes te leveren. "We hebben probleemloos alle programma's kunnen bedienen. Naast het leveren aan de binnenlandse markt, exporteert het bedrijf ook naar 48 landen, in heel Europa maar ook ver daarbuiten. We zijn in staat onze producten aan te passen aan de eisen van de klant."



Tany Nature is de grootste leverancier van Spaanse pruimen die over zee naar China worden geëxporteerd. "Dit is een nichemarkt voor ons. Afgezien van de lange transittijd van 30 dagen levert deze markt de nodige uitdagingen op. Beide landen bevinden zich namelijk op hetzelfde halfrond dus hebben seizoenen die vrijwel parallel lopen. Wij leveren aan China, hoewel dit land de grootste steenfruitproducent ter wereld is. Daarom moeten we deze markt iets speciaals te bieden hebben dat zich onderscheidt van het lokale beschikbare aanbod."


Voor meer informatie:
José María Naranjo 
Tany Nature 
Camino General. 1. Zurbarán. Badajoz. Spain 
T:+34 924 856 096 
Publicatiedatum: