Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arie Oosterom:

"Kersenverkoop loopt vlot, alleen de oogst van Kordia laat het afweten"



Tholen - Een goede week is Arie Oosterom nu al kersen aan het plukken. "We zitten nu in de Burlat en gaan over een paar dagen met de Merchant beginnen", vertelt Arie Oosterom. Hij verwacht een goede oogst van de vroege en middellate kersen. "Maar de late kersen hangen veel te dun. Kordia laat het dit jaar afweten, maar dat is volgens mij bij iedereen zo. Gelukkig loopt de verkoop momenteel super!"

Links Arie met zijn vrouw, rechts zijn zoon met zijn gezin

Het bedrijf teelt al ruim 40 jaar kersen en 'de kersen van Oosterom' zijn daarom ook een begrip in de regio. "Het gros van de kersen verkopen we in onze winkel in Harmelen en in onze boomgaarden in Haarzuilens, Bunnik en Montfoort. Daarnaast beleveren we aanvullend kersen aan de groothandel", vertelt de teler.



Hij is content met de bedrijfslocatie. "We zitten rondom Utrecht en hebben daardoor iets minder concurrentie dan in de Betuwe, zodat we een iets betere prijs kunnen maken."

Kersenboomgaard 'De Knapschinkel'

"We telen wel 25 soorten, van hele vroege tot hele late. Dankzij koelcellen met luchtbevochtiging proberen we wel tot september kersen aan te bieden, maar of dat dit jaar lukt, weet ik niet", zegt Arie. Persoonlijk vindt'ie de Kordia het lekkerste, maar die zijn er dit jaar net wat minder. "We proberen ons te onderscheiden met superkwaliteit. Dan komen klanten vanzelf terug. Een kilo kersen verkopen, is ook een kilo opeten!"

Kordia

Voor meer informatie:
Oosterom Fruit
Breudijk 56 b
Harmelen
arieoosterom@hotmail.nl
www.oosterom-kersen.nl