Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense appeltelers richten pijlen op Emiraten

Oekraïne is een van de toonaangevende producenten ter wereld van landbouwproducten en heeft een enorm exportpotentieel. Een gunstig klimaat en geografische ligging verschaffen het land de mogelijkheden tot een succesvolle fruitteelt, die voornamelijk bestaat uit appelen, pruimen, kersen, abrikozen, peren en bessen. Toen het geweld in het oosten van Oekraïne uitbrak, verloren lokale telers de belangrijkste markt voor hun gewassen. Dit verzwakte de positie van de fruitsector aanzienlijk, waardoor Oekraïense bedrijven op zoek gingen naar nieuwe afzetgebieden voor hun producten.

In 2017-2018 begon Ukrsadprom, een vereniging van fruit- en bessentelers uit heel Oekraïne, Oekraïense stands te organiseren op de grootste beurzen van de wereld, waaronder de Asia Fruit Logistica in Hong Kong en de Fruit Logistica in Berlijn. Daarnaast zorgde de vereniging voor deelname aan de Galfood Exhibition in Dubai onder de naam "The First Aggregating Company of Fruits' Producers in Ukraine" die werd afgekort tot "AUSP FRUIT". Door op deze beurzen direct met potentiële internationale partners te overleggen konden de Oekraïense vertegenwoordigers een marktstrategie ontwikkelen, waarmee het AUSP FRUIT-team systematisch te werk ging.

"Het openen van nieuwe markten is een complexe, maar belangrijke zaak. We moeten potentiële klanten niet alleen bekend maken met de voordelen van onze producten, die dankzij onze gunstige klimatologische omstandigheden en de unieke Oekraïense zwarte bodem unieke smaken en geuren hebben, ook moeten we de puurheid van onze producten, die al in Britse en Zweedse laboratoria bevestigd zijn, garanderen. Daarnaast moeten we de zekerheid geven dat onze telers hun contractuele verplichtingen kwalitatief goed nakomen," zei Volodymyr Gurzhiy, een expert op het gebied van export van AUSP FRUIT.

De ervaringen die de Oekraïense bedrijven opdeden tijdens deze beurzen leidden tot een eerste levering van appelen aan Dubai. Daar werd een contract met een lokaal bedrijf uit Dubai gesloten. De Gala appelen, een gewas uit 2017, werden verkocht volgens de geldende kwaliteitseisen: de stevigheid van de appelen die op z'n minst aan 7 kg /cm2 moest voldoen en de kleur van het fruit met minder dan 70% kleuring. En er waren meer eisen. De teler zag zich verplicht om bepaalde technieken toe te passen om de houdbaarheid van het fruit na de oogst te verlengen en de koper verzocht om de appelen te verpakken in kartonnen dozen zoals bushels met een netto gewicht van 18 kg.



AUSP FRUIT heeft z'n eigen verpakkingsdesign ontwikkeld, dat niet een enkele teler promoot, maar een product genaamd "Ukrainian Apples".

In de periode van december 2017 tot januari 2018 verscheepte het bedrijf 125 ton (dat zijn 8 containers). De gemiddelde duur van het transport over zee duurde 27 dagen.

Onder het huidige contract had de koper geen klachten en voor volgend seizoen is al een grote partij appelen besteld. 

Volgens de informatie die we van "Ukrsadprom" ontvingen, was dit de eerste zending appelen van Oekraïne naar de Verenigde Arabische Emiraten van dit volume.

Momenteel is AUSP FRUIT bezig contracten over appelen en bessen af te sluiten voor het seizoen 2018. Omdat het belang van internationale handel aanzienlijk is gebleken en om aan de daaruit voortvloeiende vraag te kunnen voldoen is het noodzakelijk om grote hoeveelheden gewassen van exportkwaliteit te aggregeren. In het seizoen 2018-2019 plannen leveranciers hun handelsvolumes te verhogen tot 20 duizend ton. Technologieën die gebruikt worden na de oogst samen met de verpakking van appelen maken het mogelijk het behoud van hun hoge kwaliteit gedurende 60 dagen van transport over zee te garanderen.

Voor meer informatie:
Volodymyr Gurzhiy
USPA FRUIT LLC
Sichovykh Striltsiv street, 77
Kiev, Ukraine 04053
Tel: +380 44 232 22 68
Email: v.gurzhiy@uspafruit.com
Website: www.uspafruit.com
Publicatiedatum: