Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Gebrek aan steenfruit tot start seizoen Extremadura en Lérida"


Het seizoen van vroeg steenfruit in kassen in Huelva heeft tot op heden goede prijzen en weinig concurrentie gehad. "We hebben een stuk minder complicaties dan in andere jaren", vertelt José Antonio Martín, directeur van Agromartín, van concern Plus Berries. "We dachten dat onze oogst veel vertraging had, maar in werkelijkheid lagen we behoorlijk voor op Murcia en Sevilla. Dat heeft ons geholpen doordat we minder concurrentie hadden en meer ruimte op de markt om ons fruit te verkopen. Bovendien heeft ons fruit, aangezien het in kassen geteeld wordt, geen schade ondervonden door de regenval of hagel", voegt hij toe.

De afzet van perziken van Agromartín is al afgelopen. Tot 12 juni gaat het bedrijf verder met de verkoop van pavía's of gele perziken en zwarte en gele pruimen.



Volgens José Antonio Martín waren de prijzen vergelijkbaar met die van vorig jaar, hoewel ze dit jaar in de maand mei niet daalden, terwijl dat normaal gesproken wel gebeurt. "We eindigen het seizoen met problemen om aan alle vraag te kunnen voldoen. In tegenstelling tot het vorige seizoen is er op dit moment gebrek aan fruit en het lijkt erop dat deze situatie gedurende de hele maand mei zal voortduren totdat Extremadura en Lérida binnenkomen op de markt. Bovendien is het kersenseizoen erg vertraagd en kersen concurreren vaak met steenfruit".



Plus Berries is een groep van bedrijven, elk gespecialiseerd in verschillende producten van eigen teelt, zoals alle soorten zachtfruit en steenfruit gedurende het hele Spaanse seizoen. Ook beschikken ze, dankzij een buitenlandse partner, gedurende het hele jaar over pruim. De laatste aanwinst voor het concern is broccoli, dankzij partners in Badajoz. 



Agromartín, specialist in aardbeien en steenfruit, zet zijn fruit af op nationaal niveau en exporteert daarnaast naar EU-landen. "Het in kassen geteelde steenfruit wordt als Premium verkocht. Naast dat de maten iets groter zijn, heeft het fruit namelijk geen kneuzingen of schrammen door de wind en geen vlekken op de schil. Het ziet eruit alsof het gepolijst is", aldus Martín.


Meer informatie:
José Antonio Martín
S.A.T.Plus Berries/ Agromartín
T: +34 959504454
M: +34 637723120
strawberry@plusberries.com
www.plusberries.com
Publicatiedatum: