Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cedric Geens, W. Jonckheere

“Het weer is perfect voor verkoop zomerfruit”

Tholen – "We krijgen mooie aantallen kersen binnen vanuit Spanje, hiermee is het seizoen gestart", vertelt Cedric Geens van W. Jonckheere. "De variëteiten zijn oké en de kwaliteit van het fruit is goed. Het weer in Spanje is de laatste tijd goed geweest en dat heeft een positief effect gehad op de kersen." De prijzen van de kersen zijn tussen de €4,- en €8,- per kilo , afhankelijk van de maat.


Stefan Andriani en Cedric Geens van W. Jonckheere in het Europees Centrum Brussel

Voor abrikozen is het seizoen ook begonnen. "Er is een grote aanvoer van de vroege variëteiten. De smaak is nog niet op zijn hoogtepunt, maar ze worden alsnog goed onthaald vanwege het weer. Het warme weer in België en Nederland van de afgelopen periode zorgt voor een goede consumptie", aldus Cedric. De prijzen van de abrikozen liggen tussen de €1,- en €1,80 afhankelijk van de maat van het fruit.

"Spanje heeft een goede winter gehad, het was wel koud en vochtig. Sinds een tweetal maanden is het in Spanje weer warmer, wat positief is voor de fruitteelt. Ik verwacht dat als alles zo blijft de productie van het fruit uitstekend zal zijn. Toch zijn kersen een kwetsbaar product, het seizoen kan door een wolkbreuk opeens afgelopen zijn. De vertraging van het zomerfruit is geen drama, het weer valt nu perfect voor de verkoop. Het kan gewoon niet beter", besluit Cedric. 

Voor meer informatie:
Cedric Geens
W. Jockheere
Werkhuizenkaai 112
1000 Brussel
+32(0) 22 426 103