Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse abrikozenseizoen van start

Het abrikozenseizoen is van start gegaan. In de boomgaarden van de Italiaanse telersorganisatie O.P. Agricor, tevens eigenaar van het merk Gallo, worden verschillende abrikozenvariëteiten geoogst. De boomgaarden zijn gelegen in Piana di Sibari in de provincie Calabrië dat zich gekenmerkt door sterke temperatuurwisselingen tussen dag en nacht en blootstelling aan de zon. Dit zorgt ervoor dat er producten van topkwaliteit kunnen worden geleverd aan de markten en de eindconsument.



Ondanks de regen en de vorst schat men dat de oogst slechts 20% minder zal zijn ten opzichte van vorig seizoen.

Deze week werd begonnen met de oogst van de vroege Pricia variëteit en de Tsunami variëteit. Binnen 10 dagen zullen de variëteiten Orange, OrangeRubis en Rubistà ook rijpen, gekenmerkt door een volledig rode schil en grotere afmetingen, die zullen samensmelten tot het Eccelsa-merk, het vlaggenschip van het bedrijf.

Het seizoen zal in juli afgelopen zijn.



"Al onze variëteiten worden gekenmerkt door sappigheid en natuurlijkheid. Ik zeg dit om te onderstrepen dat ons bedrijf zich steeds meer inzet voor natuurlijke methoden om te telen. We zijn praktisch tot 'nul herbiciden' gekomen. Dit betekent dat we technieken implementeren zoals de bescherming van bijen in boomgaarden om bestuiving te bevorderen. We begrijpen hoeveel dit wordt gewaardeerd door de klant en verhoogt de reputatie van ons fruit", zegt president Natalino Gallo.

Telersorganisatie O.P. Agricor heeft recent een nieuwe verwerkingsfaciliteit in gebruik genomen waar de interne en externe kwaliteit van de abrikozen kan worden gedetecteerd. Er wordt daarom speciale aandacht geschonken aan de kwaliteit en de gezondheid van het fruit, wat ook tot uiting komt in het bedrijfsbeleid. De organisatie heeft de intentie dat de hele toeleveringsketen respectvol met de producten omgaat en de regels naleeft.

----
Gallo is al meer dan 30 jaar een van de belangrijkste bedrijven in Calabrië voor de teelt en verwerking van fruit en citrus.
Gelegen in de Piana di Sibari, een gebied met uitzicht op de Ionische Zee achter de Pollino, heeft het bedrijf sinds de jaren '80 zichzelf gepositioneerd op de nationale en internationale markt als een betrouwbare partner gericht op productinnovatie.

Tegenwoordig beschikt het bedrijf over uitstekende productielijnen voor typische lokale producten zoals clementines, sinaasappelen en abrikozen. Sinds 2012 heeft het haar aanbod gediversifieerd dankzij de teelt van granaatappel, rode abrikozen en nieuwe variëteiten van clementines.
Geïntegreerde productie en gecertificeerde 'GlobalGAP' garanderen maximale kwaliteit en gezondheid voor nationale en internationale klanten.
Publicatiedatum: