Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Justo Redondo, van Nogal Fruits:

"Spanje: "Het zal moeilijk zijn om dit jaar pruimen te vinden"



Het pruimenseizoen in Extremadura, de belangrijkste teeltzone van deze soort steenfruit in Spanje, is met ongeveer vijftien dagen vertraagd, net als de andere fruitsoorten. Er is sprake van een grote daling van de oogst, mogelijk ligt deze rond de 40 %.



"Het zal moeilijk zijn om pruimen te vinden dit jaar", zegt Justo Redondo, directeur van Nogal Fruits. "De vorst teisterde de meest vroege pruimenrassen toen ze in bloei stonden, terwijl deze sowieso al heel broos zijn. Later, toen de overige variëteiten in bloei stonden, verhinderden de overmatige regenval en de hagel de vruchtzetting. Er zal sprake zijn van een daling van de opbrengsten, zelfs van variëteiten die het normaal gesproken nooit laten afweten, zoals Fortuna".



Chili is twee weken geleden al gestopt met het leveren van pruimen en ook het Zuid-Afrikaanse seizoen is afgelopen, waardoor er een gat in de markt is ontstaan. "Het gebrek aan pruimen op de markt zal dit jaar langer duren. Er zal ten minste drie weken sprake zijn van minder pruimen ten opzichte van andere seizoenen aangezien de eerste pruimen uit Spanje, de belangrijkste leverancier van Europa, veel vertraging hebben en de volumes bovendien lager zijn. Verwacht wordt dat de prijzen in het begin erg hoog zullen zijn", geeft Justo Redondo aan.



Vanwege het geringe aanbod van pruimen is de verwachting dat telers en exporteurs ervoor zullen kiezen meer naar Europa te verzenden en voorbijgaan aan verafgelegen bestemmingen zoals de recent geopende Chinese markt. "Met een situatie als deze richten we ons liever op Europa dit jaar en verzenden we niet naar afzetmarkten met ingewikkelde protocollen en transittijden van tussen de 23 en 28 dagen".

Voor meer informatie:
Justo Redondo López
Nogal Fruits
T: +34 927117017
M: +34 639148562
export@nogalfruits.com
www.nogalfruits.com

Publicatiedatum: