Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitbedrijven sponsoren twee appels en een peer

Tholen - Fruitteelt is het kloppend hart van Krabbendijke. Sinds gisteren wordt dat gesymboliseerd door het kunstwerk 'Twee appels en een peer'. Het is ontworpen door Cok Balkestein uit Oostdijk en is draaibaar. "Er moest een windelement in komen. Wind hoort bij Zeeland, maar ook de fruitteelt kan niet zonder. Het zijn namelijk niet alleen bijen die voor bestuiving zorgen. Daarnaast wilde ik iets ontwerpen wat niet zo statisch was. De fruitteelt is het kloppend hart van dit dorp. De pit symboliseert dat", vertelt de kunstenaar.


Theo Vogelaar (m) bij het zojuist onthulde kunstwerk in Krabbendijke

Fruitteelt heeft een lange historie in Krabbendijke. Van oudsher waren er waarschijnlijk al erfbeplantingen rond de boerderijen met appel- en perenbomen, pruimen en bessen. Nu is het voor veel mensen in de omgeving een belangrijke inkomstenbron. "Daarom wilden we graag wat meer aandacht schenken aan de fruitteelt. Samen met teeltbedrijven hebben we dit kunstwerk gesponsord", vertelt Theo Vogelaar van Fruvo, de motor achter het initiatief. In zijn speech ging hij dieper in op de historie. "Sinds de Eerste Wereldoorlog en in de dertiger jaren werd intensiever aangeplant met moderne plantsystemen. Na de Tweede wereldoorlog breidde de teelt zich nog verder uit en deed de spilvorm zijn intrede. De telers in Krabbendijke volgden de ontwikkelingen op de voet en verdienden er door de jaren heen, alsmede de aanverwante bedrijven, een goede boterham aan."


De sponsoren van het kunstwerk

Voor meer informatie
Fruvo
Theo Vogelaar
Oude Rijksweg 10A
4413 NK Krabbendijke
T: 0113-503183
info@fruvo.nl
www.fruvo.nl