Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Hongarije: "Beste kersenbloesems van de laatste vijf jaar"

Net zoals in andere Europese landen hebben de extreem lage temperaturen aan het einde van februari en begin van maart ook in West- en Zuid-Hongarije grote verliezen veroorzaakt aan de abrikozen- en perzikenoogst. Gelukkig bleven abrikozen in het noordoosten van het land gespaard, wat betekent dat niet de totale oogst verloren ging.



"Nu de boomgaarden in bloei komen, is het makkelijker om de gevolgen van de schade die 'Russische Beer' heeft veroorzaakt in kaart te brengen," vertelt Peter Kelemen.

Peter meldt dat de schade aan de knoppen van kersen en morellen tussen de 10% en 50% ligt, waarbij de vroege rassen meer schade hebben opgelopen dan late rassen. Wat betreft pruimen wordt er nauwelijks melding van schade gemaakt en ook de appel- en perenoogst heeft geen schade opgelopen. 

"De schade aan de kersenknoppen betekent niet meteen dat we geen goede oogst zullen hebben. In april is het weer goed en bestendig geweest, alhoewel het af en toe wel hard waaide," legt Peter uit. 

"De lage temperaturen waren minder desastreus voor kersen dan voor abrikozen en perziken. Het is zelfs zo dat we al in geen vijf jaar zulke goede kersenbloesems hebben gezien en dat stemt ons hoopvol. Zolang er geen weersextremen voorkomen, dan verwacht ik een uitstekende kersen-, pruimen-, appel- en perenoogst."

Voor meer informatie:
Peter Kelemen
Agro-Consulting Trade Kft.
Email: peter.kelemen@agroconsulting.hu
Publicatiedatum: